Ressam Nuri Sezen'in kurucusu olduğu Yediarıklar Sanat Grubu'nun ressamları, 1940 yılında kurulan ve 1954 yılında kapatılan, her türlü zorluğa rağmen ülkeye 17 bin 342 öğretmen, 8 bin 756 eğitmen, 7 bin 300 sağlık memuru kazandırmış olan köy enstitülerini, çeşitli kaynaklardan elde edilen fotoğraflar üzerinde çalışarak ve enstitü anıları dinlenerek resmetti.
KÖY ENSTİTÜLERİ ANLATILDI
Antalya Sanatçılar Derneği (ANSAN) Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan 'Aydınlanma Işığı' adlı sergiye sanatseverler, köy enstitüleri dönemin hayatta olan öğretmenleri yoğun ilgi gösterdi. ANSAN Başkanı Cahit Çakcıl, Yediarıklar Sanat Grubu Başkanı Nuri Sezen ile ressamların birlikte kurdelesini kestiği sergide, köy enstitüleriyle ilgili araştırmalar yapan, bu konuda basılı eserleri bulunan Yavuz Ali Sakarya da resimler üzerinden bilgi verdi.
Sergide ressam Çiğdem Alar, Eser Sadak, Gonca Yazgan, Gülderen Akar, Gülten Donmaz, Nadire Sönmez, Nuri Sezen, Sedat Cantürk, Sultan Tok, Zafer Orhun'un yağlıboya tekniğiyle çalışılmış resimleri yer aldı.
Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |