Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Çuvala takıldı, balıkçılar kurtardı
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Alex de Souza, Antalyaspor'da
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
24 Aralık 2022 Cumartesi - 15:55

Küçük ve orta ölçekli otelcilerden TGA seçimine boykot

TÜRKİYE Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nda (TGA), 18 kişilik yönetim kurulundan konaklama sektörünü temsilen 12'sinin belirleneceği 25 Aralık'taki seçimle ilgili, küçük ve orta ölçekli otellerin temsilcileri boykot kararı aldı.

Küçük ve orta ölçekli otelcilerden TGA seçimine boykot
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

TGA'nın 25 Aralık Pazar günü, konaklama tesislerini temsilen Türkiye'nin 7 bölgesinden toplam 12 kişi ile yeme-içme-eğlence-deniz tesislerini temsilen de 1 kişi olmak üzere 13 yönetim kurulu üyesinin seçimi yapılacak. Antalya Otelciler Pansiyoncular Odası Başkanı Özcan Sucu ile Antalya Turistik Otelciler ve Pansiyoncular Derneği (ANTOP) Başkanı Alp Özel, TGA seçimlerine katılmama kararı aldıklarını açıkladılar.

Akdeniz Bölgesi'ni temsilen seçilecek 3 kişinin olduğu, ancak yalnızca 3 aday bulunduğunu belirten Sucu ve Özel, adayların 1 oy bile alsalar seçimi kazanmış olacaklarını, bunun için gidip oy kullanmanın anlamı olmadığını kaydetti. Bu seçimlerin sonucunun daha seçim yapılmadan belli olduğunu belirten Sucu ve Özel, seçim sisteminin yargıya taşınacağını da açıkladı.

SEKTÖRÜN 4'TE 3'Ü YOK SAYILIYOR

Akdeniz ve Marmara'dan 3'er, Ege'den 2, diğer 5 bölgeden de 1'er kişinin belirleneceği seçimde yaklaşık 20 bin otelcinin oy kullanacağını belirten Özcan Sucu, yalnızca 4 bin 729 otelcinin yönetim kurulu üyesi seçilebilmek için aday olabileceğini kaydetti. TGA'nın bütçesine büyük küçük demeden her otelin cirosundan binde 5 pay alındığını belirten Sucu, “Bu payı bizim üyelerimiz de cirolarından ödüyor. Ancak üyelerimiz ne aday olabiliyor ne de aday gösterebiliyor. Bu durumda bize 'Siz bu ajansta bütçeye katkı sağlarsınız. Oy kullanabilirsiniz. Ancak ne aday olabilirsiniz ne de aday gösterebilirsiniz' diyorlar. Üyelerimize 'Bu ajansta sektörünüzü temsil ederek ihtiyaçlarınızı dile getiremezsiniz' diyorlar. Bu nasıl bir iştir anlamak mümkün değil" dedi.

Her bölgeden aday olacak otelcilerin aynı zamanda toplam yatak kapasitesinin yüzde 10'u kadar aday gösterilmesi için destek imzası toplaması gerektiğini de kaydeden Sucu, “Burada da küçük ve orta ölçekli otelci arkadaşlarımız seçime girecek adaylar için imza da veremiyor. Bu tamamen bir hukuksuzluk. Aday olmak isteyen otelciler için imza verebilecek isimler de yine aynı 4 bin 729 kişi. Burada bizim temsil ettiğimiz sektörün 4'te 3'ü yok sayılıp, görmezden geliniyor" diye konuştu.

ÖZEL: KONUYU YARGIYA TAŞIYORUZ

Sektörde 20 bine yakın otelcinin 4'te 3'ünün yok sayıldığını, sektör temsilcisi olarak görülmediğini dile getiren ANTOP Başkanı Alp Özel ise kendisinin de aday olabilecekken bu haksız duruma bir tepki olarak adaylıktan geri çekildiğini söyledi. Bu durumu yargıya taşıyacaklarını açıklayan Özel, “Burada seçme ve seçilme ile ilgili yapılan bu ayrıştırma insanların seçilme özgürlüğünün elinden alınması demek. Bu konuyu daha önce de ifade ettim. Bugün yine tekrar ediyorum. Küçük ve butik otelciler olarak eşit ve adil bir temsil istiyoruz. Bu ülke turizminin en önemli ayağı olan küçük ve orta ölçekli otelciler olarak görmezden gelinmek istemiyoruz. Turizm sadece belli bir imtiyaz sağlanan 3-5 otelden ibaret değil. Kentlerin dinamiği, kent kültürünü ve tarihini pazarlayan turizm ayağı bizler gibi binlerce otel var" dedi.

Akdeniz bölgesini Antalya, Adana, Mersin, Isparta, Burdur, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illerinin temsil edeceğini de belirten Özel, “Burada 8 kentin temsilcisi olacak 3 kişi var. 1114 kişi bu bölgeyi temsil etmek için belirlenen aday olma yeterliliğine sahip. Burada oy kullanacak 3 bin 750 otelci var ve Antalya'nın büyük otelcileri kimi işaret ederse o seçilebilir. Ne kentler ne küçük ve butik oteller bu ajansta bu seçim yönetmeliğiyle aday olamaz ve seçilemezler. Bu yanlışın bir an önce son bulması ve bu yanlışı düzeltmeye davet ediyorum" diye konuştu.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Marketten 100 bin liralık hırsızlığa tutuklama
 
'Sahte ilan' dolandırıcılığına 23 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eviyle birlikte, biriktirdiği kira parası da yandı
ANTALYA'da Ali Polat'ın (58) oturduğu müstakil ev, çıkan yangında kullanılamaz ...
Sağlıkçılardan türkü konseri
ANTALYA Atatürk Devlet Hastanesi Türk Halk Müziği Korosu, yılın son konserinde ...
Antalya'da Noel kutlaması
ANTALYA İncil Kiliseleri Derneği üyelerinin Noel'i kutladığı törende ilahiler ...
 
Hastanede yürekleri hoplatan görüntü
ANTALYA'nın Döşemealtı ilçesinde özel bir hastanede, hasta yakını tarafından ...
Başkan Uysal, 'Daha adil bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz'
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Yeni Yıl ...
Tüketici, en fazla bunlardan şikayetçi!
TÜKETİCİLER Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, tüketicilerin, ...
 
Dinlenmek için uzandığı koltukta öldü
ANTALYA'da, işten çıktıktan sonra kardeşiyle yaşadığı eve gelen Ziya Boy ...
Antalya Polisi'nden uyuşturucu satıcılarına operasyon
ANTALYA Polisi, 5 ayrı noktaya operasyon düzenleyerek yüklü miktarda uyuşturucuyu ele geçirdi.
Alanya'da kaza: 1 ölü, 2 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde kamyonetin 20 metrelik uçurumdan yuvarlandığı ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva