Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
29 Aralık 2022 Perşembe - 11:11

MATSO'da 'KOBİ Gelişim Destek Programı' anlatıldı

MATSO ve KOSGEB Antalya İl Müdürlüğü iş birliğiyle Kobi Gelişim Destek Programı toplantısı düzenlendi.

MATSO da  KOBİ Gelişim Destek Programı  anlatıldı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya İl Müdürlüğü iş birliğiyle Kobi Gelişim Destek Programı anlatıldı. MATSO Meclis Toplantı Salonu'nda yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıya MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim uğur Erkış, uzman Güneş Ulutürk ve üyeler katıldı.

Toplantının açılışında konuşan MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, üyelerin desteklerden faydalanması için çaba gösterdiklerini belirterek, seminerin verimli geçmesini diledi. KOSGEB'in, 2019 yılından bu yana imalatçı KOBİ'lere yönelik 'İmalat Sanayinde Dijitalleşme' başlıklı çağrılarının kapsamını genişleterek, destek limitlerini artırdığını kaydeden Başkan Güngör, KOSGEB'in 'İmalat Sanayinde Dijitalleşme' çağrısı ile KOBİ'lerin rekabetçiliklerinin ve verimliliklerinin arttırılması kapsamında imalatçı KOBİ'lerin makine teçhizat alımları için 1,5 milyon TL'ye kadar, dijital teknolojiler geliştiren imalatçı KOBİ'lerin 2 milyon TL'ye kadar, dijital teknolojileri üretim süreçlerine dahil eden imalatçı KOBİ'lerin 2 milyon TL'ye kadar destekleneceğini söyledi.

MATSO üyelerinin bu desteklerden faydalanması için çaba gösterdiklerini ifade eden Başkan Güngör, bu kapsamda KOSGEB ile birlikte bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini kaydetti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 2022 yılı Ağustos ayı verilerine göre Manavgat'ta imalat sanayinde üretim yapan 503 işletme ve bu işletmelerde 2681 çalışan bulunduğunu ifade eden Başkan Güngör, amaçlarının bu işletmelerin desteklerinden faydalanarak Manavgat için önemli ölçüde katkı sağlaması olduğunu vurguladı.

KOSGEB Antalya İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış'ın MATSO üyelerinin desteklerden faydalanması için seminer ve bilgilendirme konusunda daima yardımcı olduğunu kaydeden Başkan Güngör, "Saygıdeğer Müdürüm Manavgat'ımıza, odamıza, MATSO üyelerimize önem veriyor. Üyelerime yönelik düzenlemiş olduğu bilgilendirmek için düzenlediğimiz toplantılarda her zaman bizlere destek oluyor. Bu özveri için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış da belirli aralıklarla Manavgat'a gelip destekleri anlattıklarını ifade ederek, seminer ve toplantıların hep ilgi gördüğünü söyledi. Daha fazla KOBİ'nin destekten faydalanması için çaba gösterdiklerini anlatan Erkış, MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör'ün oda üyelerine faydalı olabilmek ve daha fazla kişinin desteklerden faydalanması için çaba gösterdiğini söyledi. Erkış, "KOBİGEL- KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında imalat sanayi sektöründe milli imkânlar ağırlıklı olarak dijitalleşme amacıyla yürütülen 2022-01 Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 900.000 TL'ye kadar geri ödemesiz, 1.100.000 TL'ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 2.000.000 TL'ye kadar destek verildiğini ve 2022-02 Proje Teklif Çağrısı kapsamında işletme başına 400.000 TL'ye kadar geri ödemesiz, 1.600.000 TL'ye kadar geri ödemeli (teminat veya KGF kefaleti karşılığı) olmak üzere toplam 2.000.000 TL'ye kadar destek verilecek" dedi.

Bu destekteki amacın imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin modern teknolojiler ve iş modelleriyle çalışma kapasitelerinin geliştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, ürün ve üretim süreçlerinin kalite standartlarına uygun hale getirilmesi ile imalat sanayi KOBİ'lerinin ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin artırılması olduğunu söyledi. Müdür Erkış, yaptığı sunumla 'İşletme Geliştirme Destek Programı'nı anlattı. Sunum sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

Toplantı sonunda MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, verdiği bilgiler için KOSGEB İl Müdürü Dr. İbrahim Uğur Erkış'a, uzman Güneş Ulutürk'e ve toplantıya katılan tüm üyelere teşekkür etti.

MATSO VE KOSGEB ANTALYA IL MUDURLUGU IS BIRLIGIYLE KOBI GELISIM DESTEK PROGRAMI TOPLANTISI DUZENLENDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MATSO VE KOSGEB ANTALYA IL MUDURLUGU IS BIRLIGIYLE KOBI GELISIM DESTEK PROGRAMI TOPLANTISI DUZENLENDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MATSO VE KOSGEB ANTALYA IL MUDURLUGU IS BIRLIGIYLE KOBI GELISIM DESTEK PROGRAMI TOPLANTISI DUZENLENDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MATSO VE KOSGEB ANTALYA IL MUDURLUGU IS BIRLIGIYLE KOBI GELISIM DESTEK PROGRAMI TOPLANTISI DUZENLENDI.(FOTO:MANAVGAT-DHA)

MANAVGAT, (DHA)

 
Yazır üzümü için coğrafi işaret çalışması
 
Sümer Ezgü'den 'EYT'li Cemilem' türküsü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yazır üzümü için coğrafi işaret çalışması
ANTALYA'nın Finike ilçesinde susuz ve organik üretilen Yazır üzümünün ...
AK Parti'de Cumhurbaşkanı Erdoğan hazırlığı
AK PARTİ Manavgat İlçe Teşkilatı'nda Antalya milletvekilleri İbrahim Aydın ...
Antalya'da sahte ve kaçak alkol denetimleri
ANTALYA'nın Kemer ilçesinde yılbaşı öncesi kaçak ve sahte alkol satışını ...
 
Manavgat'ta yeni hastane ihalesi
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde devlet hastanesinin yerine, Sağlık Bakanlığı ...
Manavgatlı gençler Anıtkabir'de
ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Manavgat Şubesi'nden gençler, ...
Yabancılar Korosu'nun konser turu
ANTALYA'da yerleşik yabancıların Türkçeyi daha iyi öğrenmek amacıyla kurduğu ...
 
Denizin dibinde yok yok!
ANTALYA Körfezi'nde araştırma yapmak üzere öğrencileriyle zaman zaman ...
Yılbaşında turistik otellerde doluluk yüzde 80'i aştı
YENİ yıl tatilinde Akdeniz Bölgesi'nde özellikle Antalya'nın Belek, Kundu ...
Mustafa Yılmaz'dan 'Çakıl' açıklaması
Antalya Valiliği tarafından 26 lira 36 kuruşa ihale edilen ancak CİMER’e ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva