Antalya Aksu’da uyuşturucu operasyonu
Antalya Aksu’da uyuşturucu operasyonu
Antalya'da kaybolan Alzheimer hastası ormanda bulundu
Antalya'da kaybolan Alzheimer hastası ormanda bulundu
'Taşınmazların yıllarca atıl kalmasının önüne geçilecek'
'Taşınmazların yıllarca atıl kalmasının önüne geçilecek'
Vali Şahin, Kumluca'da gençlerle bir araya geldi
Vali Şahin, Kumluca'da gençlerle bir araya geldi
14 Ocak 2026 Çarşamba - 10:58

Oyuncu Ufuk Bayraktar hakim karşısında

OYUNCU Ufuk Bayraktar Beyoğlu’ndaki bir iş yerinde çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle kendisini şikayet eden iş yeri sahibini darbettiği iddiasıyla ilk kez hakim karşısına çıktı.

Oyuncu Ufuk Bayraktar hakim karşısında
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Oyuncu Ufuk Bayraktar'ın 21 Ağustos Perşembe günü, Beyoğlu'ndaki bir iş yerinde çevreye rahatsızlık verdiğini iddia ederek kendisini şikayet eden iş yeri sahibini darbettiği iddiasıyla 'İş yerinde birden fazla kişiyle birlikte yağma' suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşma İstanbul Adliyesi 16. Ağır Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Ufuk Bayraktar, Volkan Akbaş, şikayetçi Ahmet P., tanıklar ve taraf avukatları katıldı.

'YAĞMA KASTIYLA HAREKET ETMEDİM'

Oyuncu Bayraktar mahkemedeki savunmasında, "Ben 45 yıldır aynı adreste esnaflık yapmaktayım. Cihangir’de babamdan kalma bir çay bahçem bulunmaktadır. Mesleğim oyunculuktur. Alkol kullanımından kaynaklı sıkıntılar yaşıyordum. O tarihlerde sabah saat 10.00 sıralarında içki içmeye başladım. Bu nedenle olayın ayrıntılarına tam olarak hâkim değilim. Ancak iddianamede geçtiği şekilde ben Ahmet P.’den haraç istemedim. Ahmet’i, abisi Halil İbrahim vasıtasıyla tanırım. Beyoğlu’ndaki gençlere yardımcı olmaya çalışan, birçok hayır işim olmuştur. Mahallemdeki esnafları da hayır işi yapmaları konusunda teşvik ederim. Olay tarihlerinde şikayetçinin dükkanına Volkan Akbaş ve başka hatırlayamadığım arkadaşlarımla gitmiştim. Oyunculuk yapmam nedeniyle birçok esnafı tanırım. Müşteki rahatsız olduğunu söyledi, ben de kırıldım. Bunun üzerine bir daha gitmedim. Yine tarihini hatırlayamadığım bir gün yeşil reçeteli ilaç almıştım; üzerine de alkol içmiştim. Kendimde olmadığımı hatırlıyorum. Müşteki Ahmet ile arbede yaşadığımızı hatırlıyorum ancak ayrıntılarını hatırlamıyorum. Soruşturma dosyasına giren kamera kayıtlarını izlemem neticesinde müştekiye vurduğumu gördüm. Ben müştekiye esasen, kendisinin dükkanında oldukça yüklü bedeller ödeyerek oturmamıza rağmen, kendisinin benim dükkanıma bir çay içmeye dahi gelmemesine sinirlenmiştim. Volkan Akbaş’ı Cihangir’den tanırım. Çay bahçesine gelirdi. Sinema sektörüne dair hayalleri vardı, bu nedenle arkadaşlık kurduk. Yağma kastıyla hareket etmedim" şeklinde konuştu.

'İDDİANAMEDE GEÇEN SÖYLEMLERİ UFUK'UN SÖYLEDİĞİNİ DUYMADIM'

Tutuksuz sanık Volkan Akbaş ise "Bayraktar’ı Cihangir’den tanırım. Ben Ufuk Bayraktar ile birlikte Ahmet P.’ye ait dükkana gittim. Yüklü miktarda hesap ödenmişti. Herhangi bir şekilde iddianamede geçen söylemlerin Ufuk Bayraktar tarafından söylendiğini duymadım. Bayraktar ile Ahmet’in kavga ettiğini görmedim" ifadelerini kullandı.

'ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM MADDİ MANEVİ ZARARIM YOKTUR'

Dosyada şikayetçi olarak adı geçen Ahmet P. ise " 'Kartlar yeniden dağıtılıyor, oyunda biz de varız' yazıyordu. Ben bunun ne olduğunu anlamadım. Ufuk Bayraktar oldukça sarhoştu. Mahallenin gençlerine '10 bin lira para ver, tablanı silsinler, iş yapsınlar' dedi. 'Dükkanları korusunlar' şeklinde birşey söylemedi. Bu olaydan sonra uzun bir süre gelmedi. Sonra geldiğinde direkt, 'Sen benim çay ocağıma hiç gelmedin, şerefsiz, seni burada barındırmayacağım' dedi. Daha sonra polise haber verdim. Sanıklardan şikayetçi değilim, maddi ve manevi zararım yoktur. Ben Ufuk Bayraktar’ın sözlerini ilk başta yanlış anladım. 'Mahallenin gençleri mahalleyi korusun' şeklinde bir söylemi olmadı. '10 bin liraya tablanı silsinler' şeklinde bir söylemi oldu" dedi.

DURUŞMA 6 MAYIS’A ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ara kararında, adli kontrol tedbirlerinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Mayıs 2026 tarihine erteledi. Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, "Bir yanlış anlaşılma olayı. Hayırlı günler diliyorum hepinize" diye konuştu.

İDDİANAMEDEN

İddianamede, Ufuk Bayraktar ve Volkan Akbaş’ın, şikayetçi Ahmet P.'ye ait Cihangir’deki işletmeye giderek bir süre oturdukları, bu sırada Pehlivan’ın kardeşi Halil Pehlivan’ı görüp onunla toplantı yapmak istediklerini söyledikleri aktarıldı. Bunun üzerine müşteki Ahmet P'.'ye şüphelilerin yanına gittiğinde, Bayraktar’ın telefon ekranında 'Kartlar yeniden dağıtılıyor, oyunda biz de varız' şeklinde yazı bulunan telefonu göstererek, 'Bu işletmeye çökmeye çalışıyorlar. Mahallemizin gençleri burayı korusun, siz onlara haftalık 25 bin lira para verin. Onların WhatsApp grupları var, bütün mahalle bu çocukların. Ben onlar para kazansın diye söylüyorum' şeklinde sözler söylediği, müştekiden koruma adı altında para talep ettiği, müştekinin bunu kabul etmemesi üzerine bu kez haftalık 10 bin lira istediği, ancak Ahmet P.'nin 'Beni polis koruyacak' diyerek bu talebi reddettiği, bunun üzerine Bayraktar’ın 'sonra görüşeceğiz' diyerek diğer birlikte mekandan ayrıldığı kaydedildi. Olayın ardından şüphelilerin birkaç kez mekana geldikleri, yaklaşık 1 ay görünmedikleri, en son 20 Ağustos’ta yeniden geldiklerinde Ufuk Bayraktar’ın sinirli bir şekilde Pehlivan’ın yanına gelerek konuşmak istediğini söylediği, Ahmet P.'nin konuşmayı reddetmesi üzerine 'Seni burada barındırmayacağım, görürsün' diyerek saldırıp yumruk attığı belirtildi. Şikayetçi Ahmet P.'nin doktor raporunda, hayati tehlike geçirmeyecek şekilde, basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek biçimde yaralandığı, olay yerine gelen polisler sırasında diğer sanık Akbaş’ın müştekiye, 'Şikayetini geri çek, ben konuyu hallederim' diyerek baskı kurmaya çalıştığı ifade edildi. İddianamede, ifadesi alınan Ufuk Bayraktar’ın; müştekiden zorla para talep etmediğini, müştekiye söylediği 'Mahallemizin gençlerine yardım edelim' sözünün çarpıtıldığını, bunun yalnızca ihtiyaç sahiplerine yardım amacıyla söylendiğini, bu konuyla ilgili sosyal medya paylaşımlarının da bulunduğunu söylediği belirtildi. O tarihte eşiyle kavga ettiği için alkol aldığını, bu nedenle tartıştığını ve arbede yaşandığını, darp kastıyla hareket etmediğini, sanatçı olduğunu ve ekonomik durumunun iyi olduğunu belirterek suçlamaları reddettiği yazıldı. İddianamede, diğer şüpheli Volkan Akbaş’ın verdiği ifadesinde; haraç almaya çalışmadığını, tehdit kastı taşımadığını, arkadaşı Ufuk’un da müştekiden para talep ettiğini duymadığını söyleyerek suçlamaları reddettiği aktarıldı. İddianamede bilgisine başvurulan tanık Taylan K.'nin ifadesine de yer verildi. Taylan K.'nin , Ahmet P.'nin anlatımını doğrular nitelikte açıklamalar yaptığı, şüphelilerin eylemlerini doğruladığı belirtildi. İddianamede, soruşturma devam ederken Ahmet P.'nin savcılığa gelerek verdiği ek beyanda, Ufuk Bayraktar’ı yanlış anlamış olabileceğini söylediği ve şikayetinden vazgeçtiği yazıldı. 

Ayşe GÜREL / İSTANBUL, (DHA)

 
Erkek hastalarda burun estetiği, doğal ve güçlü yüz ifadesini koruyarak planlanmalıdır
 
Kadın hakimi vuran savcı adliyeye sevk edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Temassız işlem limitinde yeni dönem başlıyor
BDDK, temassız ödemelerde şifresiz işlem üst limitini yarından itibaren ...
Çay'da MHP'li meclis üyeleri İYİ Parti'ye geçti
AFYONKARAHİSAR Çay Belediyesi'nde meclis üyeleri MHP'li Ahmet Gezer ve ...
16 ilde siber suç operasyonu: 126 gözaltı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, 16 il merkezli 'Yasa dışı bahis', 'Nitelikli ...
 
Peş peşe kar tatili haberleri geldi
Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar nedeniyle ...
Kirasını ödeyemedi, girdiği otomobil sonu oldu
Kağıthane'de soğuk havadan korunmak için bir tamirhane önünde duran otomobile ...
Esra’nın cinayet şüphelisi sevgilisi ve kendi annesi tutuklandı
ANKARA’da apartman dairesinde boğularak öldürülen Esra Muratoğlu’nun (28) ...
 
Metruk binanın duvarı çöktü
Beyoğlu’nda metruk halde bulunan binanın duvarı çöktü. Duvarın yıkılma ...
4 katlı binada yangın: 1'i ağır 8 yaralı
Kadıköy’de 4 katlı binanın giriş katında çıkan yangında aralarında yaşlı, ...
Evinde boğulan Esra, toprağa verildi
ANKARA'da evinde boğularak öldürülen Esra Muratoğlu (28), memleketi Çankırı'da ...
 
Dursun Gündoğdu
Üyelerine cimri dışarıya bonkör bir ATSO
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
İstanbul… Sanatın, Zamanın ve Ruhun Şehri
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Özgürlüklere karşılık seçim
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İspanya 39 ölümlü bu kazayı konuşuyor
İsa Altun
İsa Altun
Bağımlılık bir sonuçtur
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
2025'e veda, yeni yıla merhaba
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Şubat ayında sosyal hayatınız ön planda; etkinlikler artabilir, daha çok arkadaşlarla veya çevrenizle plan yapabilirsiniz. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva