Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Bebek Parkı’nda anne ve çocuk sağlığı söyleşisi
Plajlarda sezon hazırlıkları
Plajlarda sezon hazırlıkları
Ajet uçağına bomba ihbarı
Ajet uçağına bomba ihbarı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
İliç'te 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı
24 Şubat 2023 Cuma - 17:23

Sağlık-Sen’den ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Evleri Kurulsun’ önerisi

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası tarafından (Sağlık-Sen), 81 il ve ilçelerinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yararlanabileceği ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Evleri’nin kurulması talebini Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na iletildiği belirtildi.

Sağlık-Sen’den ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Evleri Kurulsun’ önerisi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden 11 ilin ve birçok ilçenin tahribinin büyük yıkımlar yaşadığı belirtildi. Açıklamada, koronavirüs salgınında ve doğal afetlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına duyulan ihtiyacın önemine ilişkin 81 il ve ilçelerinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yararlanabileceği ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Evleri’nin kurulmasını talebinin Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na iletildiği kaydedildi. Talepte şu ifadelere yer verildi: 

"Depremin vurduğu afet bölgelerinde çalışmakta olan birçok sağlık ve sosyal hizmet çalışanı hayatlarını ya da yakınlarını kaybetmiş, afet bölgesindeki kamu kurumları ciddi hasar görmüştür. Buna rağmen hem depremzede olan hem de bölgeye geçici görevlendirilen sağlık ve sosyal hizmet çalışanları, büyük bir özveri ve fedakârlıkla görevini yapmaya devam etmektedir. Ancak yaşanan doğal afet, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının halen devam eden ve ivedilikle çözülmesi gereken, deprem öncesinde de mevcut olan ‘konaklama’ ihtiyacını bir kez daha gözler önüne sermiştir” denildi.

‘SON DERECE ELZEMDİR’

Afet bölgesinde görev yapan diğer kamu çalışanlarının yer değişikliği yaparak başka illere tayin olduklarına dikkat çekilerek, depremzede sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının görev yaptıkları kamu kurumlarının hasar görmelerine rağmen fedakârca çalıştıkları belirtildi. Açıklamada, sağlık ve sosyal hizmet evlerinin kurulmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Depremzede çalışanların psikolojik durumları dikkate alındığında, mevcut sağlık ve sosyal hizmet sunumunun etkin olamayacağı aşikardır. Çalışamayacak kadar zor durumda olan personel, aileleri ile birlikte diğer illere ulaşım sağlamış olsa da gittikleri illerde karşılaştıkları en büyük sorun yine ‘konaklama sorunu’ olmuştur. Ek olarak bu sorun, geçici görevlendirmelerin yoğun olarak yapıldığı sağlık ve sosyal hizmetlerde, afet bölgesinde hizmet sunmaya giden sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını da kapsamaktadır. Depremden etkilenen bölgelerde hizmet veren ya da verecek olan sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının da öncelikli temel sorunu barınma ve konaklamadır. Ayrıca, sağlık hizmetinin sunumu için iller arası geçici görevlendirmelere ilaveten, 112 acil sağlık hizmetleri çalışanları, iller arasında ambulans ile hasta sevki de gerçekleştirmektedir. Görev icabı, il dışı görevlere en fazla giden 112 çalışanları, konaklama sorunuyla daha fazla karşı karşıya kalmaktadır. Tüm bu yaşananlar göz önüne alındığında, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına hizmet verecek, özellikle geçici görevlendirilmelerin yoğun olarak yapıldığı illerden başlamak üzere, 81 ilimizde ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Evi’nin kurulması, son derece elzemdir. Ayrıca bu sağlık ve sosyal hizmet evlerinin, büyüklükleri sebebi ile şehir hastanelerinin kampüsü içinde kurulmasına öncelik verilmelidir.”

‘KREŞ HİZMETİ SUNULMALI’

Sağlık ve sosyal hizmet evlerinin içerisinde kreşlerin de kurulması gerektiği ifade edilerek, "Doğal afetin yaşandığı yerlerde her iki eşin de sağlık ve sosyal hizmet çalışanı olduğu durumlarda, çocuklarına kreş veya bakıcı bulamaması, çalışanların büyük bir mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır. Afet bölgesi öncelikli olmak üzere, sağlık ve sosyal hizmet evleri içerisinde, çalışanların çocukları için 7 gün 24 saat esaslı görev yapabilen kreşler olması, çocuklarına kreş veya bakıcı bulamayan çalışanların mağduriyetine son verebilecektir. Tüm il ve ilçelerde öğretmenevi, polis evi gibi sağlık ve sosyal hizmet evlerinin kurulması istenen yazıda, “Bu itibarla, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının konaklama ve kreş sorunlarının çözümü için tüm il ve ilçelerde ivedilikle sağlık ve sosyal hizmet evlerinin kurulması hususunda gereğinin yapılmasını talep ediyoruz” denildi.

ANKARA, (DHA)

 
Depremzede çocuklara oyuncak
 
Çatıdan düşen işçi yaşamını yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ateş Kara: Strep A erken tedavi edilmezse ölüm oranı yüksek
SAĞLIK Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde ...
Bakan Koca: 'Strep-A'yı önlemenin yolu, ellerin sıkça yıkanması
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de az sayıda 'beta-hemolitik streptokok ...
Bakan Koca: Kısa zamanda pek çok ilaç piyasaya verilecek
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, son dönemde bazı ilaçların piyasada bulanamamasına ...
 
Bakan Koca: Hekime saldıran hastane personeli hapis cezası aldı
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ...
Kalp krizinin en erken belirtisiymiş
Vücudumuzda oluşan farklılıklar çeşitli hastalıkların belirtisi olabiliyor. ...
Gripte, gizli atipik seyirleri unutmamak lazım
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, kronik hastalığı olanlarda grip ...
 
TİTCK'ten 'liste dışı ilaç' açıklaması
TİTCK madde bağımlılığı tedavisinde kullanılan ilacın 'Yurt Dışı İlaç ...
Sağlık örgütünden uyarı
Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak ...
Liposuction Kilo Verme Amaçlı Yapılmamalıdır
Son yıllarda giderek daha fazla tercih edilen liposuction kilo verme ameliyatı ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva