12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
12. Akdeniz Tıp Öğrenci Günleri düzenlendi
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Rusya, Odessa’yı vurdu: 14 yaralı
Antalya'da 1 Mayıs...
Antalya'da 1 Mayıs...
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
Sıcaklık artınca, Konyaaltı Sahili doldu
25 Kasım 2022 Cuma - 09:44

TÜRSAB ekipleri 14 bin 337 'korsan' yakaladı

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB), Türkiye genelinde son 3 yılda yürütülen, seyahat acentesi belgesi olmadan kaçak faaliyet yürüten kişi, araç ve iş yeri denetimlerinde toplam 14 bin 337 'korsan' yakalandı.

TÜRSAB ekipleri 14 bin 337  korsan  yakaladı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Birçok sektörde yaşanan kaçak ve korsan faaliyet sorunu seyahat acentelerinin de uzun yıllardır gündeminde. Seyahat acenteliği firması ruhsatı olmadan iş yeri, araç ve kişilerle Türkiye'nin dört bir tarafında özellikle de internet ilanlarıyla birçok korsan faaliyet gerçekleştiriliyor. Birçok kez de tüketiciler bu sebeplerle satın aldıklarını sandıkları bir otelin kapısında dolandırıldıklarını anlayıp mağduriyet yaşıyor.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, son 3 yıldır kaçak faaliyetlerle mücadele ve yürüttükleri denetim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sektör olarak kaçak faaliyetle ilgili sıkıntılarının çok olduğunu söyleyen Bağlıkaya, tüketici mağduriyetine kadar varan konular olduğu için aslında herkesi ilgilendirdiğini söyledi.

YASA DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TEKLİF

Bağlıkaya, kaçak faaliyetlerin yeni bir yasal düzenlemeyle hem cezalarının artırılması, hem kaçak faaliyetin yapıldığı araçların bağlanıp trafikten menedilmesi, hem de bu kaçak faaliyeti belirli bir sayıda tekrar edenlerle ilgili ciddi adli cezaların uygulanması konusunda ısrarlı olduklarını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bu yöndeki yasa değişikliği taleplerini içeren bir teklif sunduklarını belirten Bağlıkaya, "Bakanlıkta bekliyor, inşallah tüketicilerin lehine bir düzenleme olur" dedi.

Ülke genelinde 40 milyar dolarlık bir sektörden bahsettiklerine dikkat çeken Bağlıkaya, "Türkiye'nin her yeri turistik. Bütün bölgelerimizde turistik noktalar var. Dolayısıyla her yeri TÜRSAB'ın kısıtlı imkanlarıyla takip edip, her yerde bu olaylara müdahale etmek çok zor. Bunun için yasal bir düzenleme yapılmalı, bize daha fazla güç verilmeli ve biraz daha kaynak aktarılmalı" diye konuştu.

5 BİNE YAKIN KORSAN TESPİTİ

Sektördeki kaçak faaliyetle alakalı yoğunluk konusunda, yakaladıklarında görebildikleri için sayı vermenin mümkün olmadığını da söyleyen Bağlıkaya, şöyle konuştu:

"Ama biz gelen şikayetlerden takip ettiğimiz kadarıyla hem dijital hem konvansiyonel yollarla bu iş yapılıyor. Biz de elimizden geldiği kadar müdahale etmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana kaçak ve korsan faaliyetler ile durmaksızın etkin bir şekilde mücadele ettik. Denetim ekibimizde yer alan 100'e yakın çalışma arkadaşımızla son 3 yılda 300 bine yakın denetim yaptık. Sosyal medya mecraları üzerinden kaçak faaliyette bulunan 5 bine yakın kişi, kurum ve kuruluş hakkında işlem yaptık."

TÜRSAB denetim ekiplerince 2020 yılında toplam 51 bin 34, 2021 yılında 103 bin 269, 2022 yılı Ocak- Eylül döneminde 127 bin 149 olmak üzere toplam 281 bin 452 iş yeri, araç ve kişiye yönelik denetim yapıldı. Bu denetimlerde 3 bin 172'si iş yeri, 8 bin 128'i araç, 3 bin 37'si kişi olmak üzere toplam 14 bin 337 'korsan' tespit edildi. Bu korsan faaliyetlerle ilgili de yakalandığı illerde her birine 7 bin 100'er TL olmak üzere, para cezasını kesme yetkisine sahip valiliklere idari para cezası uygulanması için tutanakları gönderildi. Ayrıca TÜRSAB, kurumsal olarak da korsan faaliyette bulunanlarla ilgili Cumhuriyet savcılıklarına adli işlem yapılması için suç duyurusunda bulundu.

TURKIYE SEYAHAT ACENTALARI BIRLIGI'NIN (TURSAB), TURKIYE GENELINDE SON UC YILDA YURUTULEN, SEYAHAT ACENTESİ BELGESI OLMADAN KACAK FAALIYET YURUTEN KISI, ARAC VE IS YERI DENETIMLERINDE TOPLAMDA 14 BIN 337 'KORSAN' YAKALANDI. FOTO:ANTALYA-DHA)

TURKIYE SEYAHAT ACENTALARI BIRLIGI'NIN (TURSAB), TURKIYE GENELINDE SON UC YILDA YURUTULEN, SEYAHAT ACENTESİ BELGESI OLMADAN KACAK FAALIYET YURUTEN KISI, ARAC VE IS YERI DENETIMLERINDE TOPLAMDA 14 BIN 337 'KORSAN' YAKALANDI. TURSAB BASKANI FIRUZ BAGLIKAYA, ACIKLAMA YAPTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

 
Mantar toplamaya çıkan 13 yaşındaki Selman kayıp
 
Antalyaspor iznin ardından top başı yaptı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
açık çağrı 25 Kasım 2022 Cuma 11:39

çok uzaklara gitmeyin! antalya'da bulunan otellerin önlerindeki Taksicileri denetleyin! taksicilik tanımı nedir, taksiciler ne yapar? her gun yuzlerce taksı tur duzenlıyor, shopınge sokuyor, neden hıc bır taksıcıye tursab denetım yapmaz? ama havalımanı cıkısında taksıcıler efelık yapıp transfer araclarını durdurup ıcındekı yolcuyu ındırebılıyorlar? tursab takscılerı denetle, otel onlerındekı taksıcılerın rehber dıye tabır ettıklerı ayakcı hanutcuları dıkkate al denetle!!!! acentelerın tur kayıpları en cok takscıler yuzunden ve otel ıcındekı rent a car fırmalarından dolayıdır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ukraynalı ve Suriyeli çocuklar, Türkçe şarkı söyledi
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Ukrayna Devlet ...
Antalya'da Öğretmen Günü coşkuyla kutlandı
VALİ Ersin Yazıcı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kutlama ...
Vali Yazıcı: Antalya hem tarımı hem turizmi profesyonelce yapıyor
GROWTECH Tarım Tarım Fuarı'na ve İnovasyon Ödül Töreni'ne katılan Vali ...
 
Konya- Antalya kara yolunda kar etkili oluyor
KONYA’yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir Akseki kara yolu üzerinde bulunan ...
Okul inşaatı çevresine 'güvenlik' barikatı
ANTALYA'nın Döşemealtı İlçesi'nde bir okulun bahçesine güvenlik önlemi ...
Öğrencilere siber seminer
ANTALYA'da öğrencilere 'SİBERAY' programıyla, güvenli internet kullanımı ...
 
Başkan Ulutaş öğretmenleri ziyaret etti
KAŞ Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ...
Antalya Müzesi'nde opera konseri
GEÇMİŞ tarihe tanıklık eden Antalya Müzesi, bir kez daha opera şarkılarıyla yankılandı.
Akvaryum'da 'balık' ve 'deniz' sergisi
ANTALYA 75. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, 'Öğretmenler Günü'ne ...
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ankara'da  arayışlar 
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva