Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Başkan Uysal’dan 19 Mayıs mesajı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Antalya 14. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açtı
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Burdur turizmine 'Gül Yolu' rotası
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
Antalyalı miniklere trafik eğitimi verildi
23 Şubat 2023 Perşembe - 17:35

Yağmur’u öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet

AYDIN'ın Didim ilçesinde komşusunun kızı Yağmur Tayhan'ı (16) 27 bıçak darbesiyle öldüren Nizam Cansızlar (55), 'Çocuğu canavarca hisle tasarlayarak öldürmek' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet, 'çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 12 yıl hapse çarptırdı.

Yağmur’u öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Didim'de lokmacılık yapan Mehmet Tayhan, 25 Temmuz 2021 tarihinde eşi Ayşe Tayhan ve kızı Yağmur Tayhan ile yakınlarının Cumhuriyet Mahallesi'ndeki düğününe gitti. Dönüş yolunda, saat 14.00 sıralarında, Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi Yağmur Tayhan, bir yere uğrayacağını söyleyip, ailesinden ayrıldı. Tayhan uzun süre eve dönmeyip telefonlara da cevap vermeyince ailesi, gidebileceği yerlere baktı, ulaşamayınca da polise başvurdu. Polisin yaptığı çalışmayla olaydan 2 gün sonra Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerine 1 kilometre, babasının iş yerine ise 70 metre mesafede boş bir arazide Yağmur Tayhan’ın cansız bedeni bulundu.

KAN İZLERİNDEN YAKALANDI

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede, hemen yan taraftaki Nizam Cansızlar'a ait iki katlı evin bahçesinde de kan izlerine rastlandı. Kan izlerini takip eden polis, izlerin evin içine doğru gittiğini belirledi. Zile basmalarına rağmen kapıyı açan olmayınca kapıyı çilingire açtırıp içeri giren polis, merdivenlerden evin teras katına kadar kan izleri tespit etti. Evdeki çamaşır makinesinde de Yağmur Tayhan'ın vücudundaki kanların temizlenmeye çalışılmış olduğu bir çarşaf bulundu. Evde parmak izi incelemesi de yapan polis, cinayetin evin terasında işlendikten sonra cesedin dışarı taşınıp, bahçe duvarının yanındaki araziye atıldığını saptadı. Polis, eşi Almanya'da yaşadığı öğrenilen bir çocuk babası Nizam Cansızlar'ı, evine 1 kilometre mesafedeki Didim Belediye Parkı'nda yakaladı. Cansızlar, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Nizam Cansızlar hakkında 'Çocuğu canavarca hisle tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘Çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan da 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle Söke 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

AKLİ DENGESİ YERİNDE ÇIKTI

Davanın bugün görülen 3’üncü duruşmasında Yağmur Tayhan’ın annesi Ayşe ve babası Mehmet Tayhan ile aile yakınları ve avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Nizam Cansızlar ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Nizam Cansızlar'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığına ilişkin İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan gelen rapor mahkemeye sunuldu. Raporda sanığın akli dengesinde herhangi bir sorun olmadığı belirtildi. Mahkeme başkanının son sözünü sorduğu sanık Nizam Cansızlar, pişman olduğunu söyledi. Verilen kısa aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cansızlar'ı, 'Çocuğu canavarca hisle tasarlayarak öldürmek' suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet, 'Çocuğu tehdit ve cebirle hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıp, duruşmayı bitirdi.

AYDIN'IN DIDIM ILCESINDE, YAGMUR TAYHAN'I (FOTOGRAFTA) 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN KOMSUSU NIZAM CANSIZLAR'N (55), AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS VE 14 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE SOKE 2'NCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MAHKEME HEYETI, CANSIZLAR'I 'COCUGU CANAVARCA HISLE TASARLAYARAK OLDURMEK' SUCUNDAN INDIRIMSIZ AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS, 'COCUGU TEHDIT VE CEBIRLE HURRIYETINDEN YOKSUN BIRAKMAK'  SUCUNDAN ISE 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. (FOTO: AYDIN DHA) (ARSIV)

AYDIN'IN DIDIM ILCESINDE, YAGMUR TAYHAN'I (16) 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN KOMSUSU NIZAM CANSIZLAR'N (55), AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS VE 14 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE SOKE 2'NCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MAHKEME HEYETI, CANSIZLAR'I 'COCUGU CANAVARCA HISLE TASARLAYARAK OLDURMEK' SUCUNDAN INDIRIMSIZ AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS, 'COCUGU TEHDIT VE CEBIRLE HURRIYETINDEN YOKSUN BIRAKMAK'  SUCUNDAN ISE 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. YAGMUR TAYHAN'IN, BABASI MEHMET TAYHAN VE ANNE AYSE TAYHAN (FOTOGRAFTA). (FOTO: AYDIN DHA) (ARSIV)

AYDIN'IN DIDIM ILCESINDE, YAGMUR TAYHAN'I (16) 27 BICAK DARBESIYLE OLDUREN KOMSUSU NIZAM CANSIZLAR'N (55), AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS VE 14 YILA KADAR HAPIS ISTEMIYLE SOKE 2'NCI AGIR CEZA MAHKEMESI'NDE YARGILANDIGI DAVADA KARAR CIKTI. MAHKEME HEYETI, CANSIZLAR'I 'COCUGU CANAVARCA HISLE TASARLAYARAK OLDURMEK' SUCUNDAN INDIRIMSIZ AGIRLASTIRILMIS MUEBBET HAPIS, 'COCUGU TEHDIT VE CEBIRLE HURRIYETINDEN YOKSUN BIRAKMAK'  SUCUNDAN ISE 12 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRDI. YAGMUR TAYHAN, BABASI MEHMET TAYHAN ILE(FOTOGRAFTA). (FOTO: AYDIN DHA) (ARSIV)

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)

 
5 katlı binanın çatısı alev alev yandı
 
Eski DSP milletvekili Osman Kılıç evinde ölü bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
5 katlı binanın çatısı alev alev yandı
ÜSKÜDAR’da 5 katlı binanın çatısında izolasyon çalışması yapıldığı sırada ...
Eski eşini bıçakla rehin aldı, kızlarını görünce teslim oldu
KONYA'da B.G., boşandığı eşi S.T.'yi çocuklarını göremediğini öne sürerek ...
Otobüs, kamyona çarptı: 2 ölü, 6 yaralı
HATAY’da üniversiteye hazırlanan depremzede öğrencileri, Konya'daki KYK ...
 
Deprem bölgesine kamu ihtiyaçları için 1,5 milyar TL
ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, depremden etkilenen illerde ...
Bakan Koca: Adıyaman’da halk sağlığını tehdit edecek durum yok
SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu ...
Depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda 138 gözaltı
EMNİYET Genel Müdürlüğü'nce (EGM) depreme ilişkin provokatif paylaşımlarda ...
 
Konteyner kentte ilk ders zili çaldı
KAHRAMANMARAŞ merkezli depremlerin ardından Malatya’da kurulan Beydağı ...
TCDD: 6 bin depremzede vagon ve garlarda misafir edildi
TÜRKİYE Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, deprem ...
55 kilo esrarla yakalanan kardeşlere 11'er yıl 6'şar ay hapis
SAMSUN'un Bafra ilçesinde, 55 kilo kubar esrarla yakalanan Mehmet ve Ahmet ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Tasarruf paketi
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva