Antalya'da 9 yaşındaki Rihan kanalda aranıyor
Antalya'da 9 yaşındaki Rihan kanalda aranıyor
Ödüllü keman sanatçısından konser
Ödüllü keman sanatçısından konser
Antalya'daki emekliler yürüdü
Antalya'daki emekliler yürüdü
Müzik Sokakta’ya yoğun ilgi
Müzik Sokakta’ya yoğun ilgi
29 Mart 2022 Salı - 09:44

14 yaşındaki çocuğun istismarı davasında istinaf, tek cezayı az buldu

MUĞLA'nın Fethiye ilçesinde, o dönem 14 yaşındaki Y.S.A.'dan erkek bebeği dünyaya gelen ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıl hapse çarptırılan Selçuk Çatalcam'ın (36) cezası, istinafta bozuldu.

14 yaşındaki çocuğun istismarı davasında istinaf, tek cezayı az buldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muğla'nın Milas ilçesinde yaşayan annesi Sevgi S. (40) ve babası Doğan A.'nın (43) boşanmasının ardından velayet davası sürdüğü için Fethiye ilçesinde yurtta kalan Y.S.A., 2020 yılının Ağustos ayında intihara kalkıştı. Olayın ardından Y.S.A., annesinin talebi üzerine kent merkezindeki çocuk destek birimine sevk edildi. Ekim ayında burada rahatsızlanan Y.S.A.'nın, kaldırıldığı hastanede, 38 haftalık hamile olduğu ortaya çıktı. Y.S.A., 1 gün sonra erkek bebek dünyaya getirdi. Hastane yetkilileri, durumu polis ekiplerine ve Sevgi S.'ye bildirdi. Sevgi S., kızından, Fethiye'de kaldığı dönemde Milas'taki kafede çalışan Selçuk Çatalcam'ın cinsel istismarına uğradığını öğrendiğini belirtip, Fethiye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

24 YIL HAPİS CEZASI 

Şikayet üzerine gözaltına alınan, 10 yaşında kız çocuğu babası Selçuk Çatalcam, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, Çatalcam'ın 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 45 yıl hapisle yargılanması talep edildi. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada tutuklu sanık Çatalcam, pişman olduğunu, Y.S.A.'nın yaşını bilmediğini ve 10 yaşında çocuğunun bulunduğunu söyledi. Heyet, Çatalcam'ı 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan indirimsiz olarak 24 hapse çarptırırken, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise ceza vermedi. Tarafların itirazı üzerine dosya, istinaf mahkemesine taşındı.

DOSYA GERİ GÖNDERİLDİ

Dosyayı değerlendiren İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 20'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği hapis cezası kararını bozdu. 20'nci Ceza Dairesi, Selçuk Çatalcam'ın 'oturalım' bahanesiyle Y.S.A.'yı sazlık bölgeye götürmesiyle mağdurun hürriyetini kısıtladığını ve sanık hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunun sabit olduğunu belirtti. Kararda ayrıca 'cinsel istismar' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarının birlikte değerlendirilip, karar verilmesi gerektiğine de dikkat çekildi. Kararın bozulması üzerine dosya, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'ne iade edildi.

'2 SUÇTAN DA CEZALANDIRILMASI İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

İstinaf mahkemesinin bozma kararını değerlendiren Y.S.A.'nın avukatlarından İslam Gezer, "Daha oyun yaşında anne olan mağdurun uğradığı cinsel saldırının hesabını sormaya devam ediyoruz. Alt derece mahkemesinin her 2 suçtan da ayrı ayrı cezalandırılması için süreci takip ediyoruz. Memlekette hiçbir kadın ve çocuk yalnız yürümeyecek, temennimiz sanığın cezasının artırılması ki caydırıcı ceza uygulaması bakımından önem arz etmektedir" dedi.

Y.S.A.'nın avukatlarından Elif Büşra Berber ise "Sanığın gerçekleştirdiği eylem 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçunun tüm unsurlarını barındırmaktadır. Sanık, mağdur çocuğumuzu arabayla gezme bahanesiyle iradesini sakatlayarak ıssız bir yere götürmüştür. Çocuk dönmek istese de kendisini oyalamıştır. Biz mağdur vekilleri olarak sanığın 2 ayrı suçtan da cezalandırılması için verdiğimiz mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

MUGLA'NIN FETHIYE ILCESINDE, O DONEMDE 14 YASINDAKI Y.S.A.'DAN (SAGDA), ERKEK BEBEGI DUNYAYA GELEN VE 'COCUGUN NITELIKLI CINSEL ISTISMARI' SUCUNDAN 24 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILAN SELCUK CATALCAM'IN (36) CEZASI ISTINAFTA BOZULDU. ISTINAF MAHKEMESI, CINSEL ISTISMAR VE KISIYI HURRIYETINDEN YOKSUN KILMA SUCLARININ BIRLIKTE DEGERLENDIRILIP KARAR VERILMESINI BELIRTEREK DOSYAYI YEREL MAHKEMEYE GERI GONDERDI. ANNE SEVGI S. (SOLDA) (FOTO: IZMIR / DHA) (ARSIV)

MUGLA'NIN FETHIYE ILCESINDE, O DONEMDE 14 YASINDAKI Y.S.A.'DAN (FOTOGRAFTA), ERKEK BEBEGI DUNYAYA GELEN VE 'COCUGUN NITELIKLI CINSEL ISTISMARI' SUCUNDAN 24 YIL HAPIS CEZASINA CARPTIRILAN SELCUK CATALCAM'IN (36) CEZASI ISTINAFTA BOZULDU. ISTINAF MAHKEMESI, CINSEL ISTISMAR VE KISIYI HURRIYETINDEN YOKSUN KILMA SUCLARININ BIRLIKTE DEGERLENDIRILIP KARAR VERILMESINI BELIRTEREK DOSYAYI YEREL MAHKEMEYE GERI GONDERDI.(FOTO: IZMIR / DHA) (ARSIV)

Tolga TAHÇI/ İZMİR, (DHA)

 
Kış lastiği değişimi için 'acele etmeyin' uyarısı
 
Futbol maçında dayak yiyen kaleci: Psikolojim bozuldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış lastiği değişimi için 'acele etmeyin' uyarısı
TİCARİ araçlarda kış lastiği uygulaması 1 Nisan tarihinde sona eriyor. ...
Dünyanın gözü İstanbul'da
Rusya ile Ukrayna arasında müzakerenin yapılacağı Dolmabahçe'deki Cumhurbaşkanlığı ...
İki ayrı FETÖ soruşturmasında 70 gözaltı kararı
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen iki ayrı ...
 
İstanbul'da helikopter destekli uyuşturucu operasyonu
İSTANBUL polisi, torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik ...
Turunç toplayan 3 kadına otomobil çarptı
ADANA'da refüjdeki ağaçlardan turunç topladığı iddia edilen 3 kadın, kontrolden ...
Girdiği evi soyup, karşılaştığı ev sahibini darbetti
KIRIKKALE'de girdiği evi soyan hırsız, karşılaştığı ev sahibini darbederek kaçtı.
 
Sokakta tartıştığı kişiyi tüfekle bacağından vurdu
BURSA'da Muttalip D., sokak ortasında tartıştığı Hüseyin A. tarafından ...
3 kişiyi yaralayan kişi, hastanede öldü
KÜTAHYA'nın Gediz ilçesinde, köy muhtarı ve 2 yakınını pompalı tüfekle ...
Rus heyeti Çırağan Sarayı'na geldi
RUSYA-Ukrayna müzakereleri için İstanbul'a gelen Rus heyeti konaklayacakları ...
 
Dursun Gündoğdu
Ak Parti Antalya'da ders almamış
YAZARLAR
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Karanlık ilişkiler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
19 Mayıs ve Milli Mücadele
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva