İsrail hava sahasını uçuşlara kapattı
İsrail hava sahasını uçuşlara kapattı
İran'dan ABD saldırısına tepki; BM alarma eçmeli
İran'dan ABD saldırısına tepki; BM alarma eçmeli
Fatih Altaylı gözaltına alındı
Fatih Altaylı gözaltına alındı
Ünlü markanın temizlik ürününde skandal
Ünlü markanın temizlik ürününde skandal
16 Haziran 2025 Pazartesi - 08:11

ABD'den 36 ülkeye vize yasağı

Washington Post’un ulaştığı bilgiye göre aralarında Mısır ve Cibuti gibi müttefiklerin de yer aldığı 36 ülkeye yönelik kısıtlamalar planlanıyor; gerekçe olarak belge eksiklikleri ve vize ihlalleri gösterildi.

ABD den 36 ülkeye vize yasağı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Washington Post’un ulaştığı iç yazışmalara göre, Trump yönetimi aralarında Mısır ve Cibuti gibi önemli müttefiklerin de bulunduğu 36 ülkeye yönelik yeni vize ve seyahat kısıtlamaları getirmeye hazırlanıyor. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio tarafından imzalanan belge, cumartesi günü ABD’li diplomatlara iletildi.

Belgede, listede yer alan ülkelerin hükümetlerine, Dışişleri Bakanlığı tarafından belirlenen yeni şartları yerine getirmeleri için 60 günlük süre tanındığı belirtiliyor. İlk eylem planının ise bu çarşamba günü saat 08.00'e kadar sunulması isteniyor.

Dışişleri Bakanlığı, bu ülkelerin bazılarında güvenilir kimlik belgeleri sağlayabilecek “yetkili ya da iş birliğine açık merkezi bir hükümet otoritesi” bulunmadığını öne sürdü. Ayrıca, vize şartlarını ihlal eden çok sayıda vatandaşın bulunması da kararın gerekçeleri arasında yer aldı.

Bununla birlikte, yazışmada önemli bir istisnaya da yer verildi. Eğer bu ülkeler, ABD’den sınır dışı edilen üçüncü ülke vatandaşlarını kabul etmeye istekli olduklarını gösterirlerse, diğer endişelerin hafifletilebileceği vurgulandı.

Olası yaptırımlar arasında vize kısıtlamaları, seyahat yasakları ve benzeri uygulamaların yer alabileceği ifade ediliyor.

AFRİKA'DAN 25 ÜLKE

Listede Afrika kıtasından 25 ülke bulunuyor: Angola, Benin, Burkina Faso, Cabo Verde, Kamerun, Fildişi Sahili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Etiyopya, Mısır, Gabon, Gambiya, Gana, Liberya, Malavi, Moritanya, Nijer, Nijerya, Sao Tome ve Principe, Senegal, Güney Sudan, Tanzanya, Uganda, Zambiya ve Zimbabve.

ASYA VE OKYANUSYA

Karayipler’den Antigua ve Barbuda, Dominika, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia; Asya’dan Butan, Kamboçya, Kırgızistan ve Suriye; Okyanusya’dan ise Tonga, Tuvalu ve Vanuatu da listede yer alıyor.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, devam eden iç görüşmelere dair yorum yapmadı. Ancak bakanlığın, Amerikalıların güvenliğini sağlamak ve yabancı uyrukluların yasalara uymasını temin etmek amacıyla politikaları düzenli olarak gözden geçirdiğini ifade etti.

(Oksijen)

 
Manken Aydınalp gözaltına alındı
 
İranlı şair İsrail saldırısında hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İsrail savaşı 4'üncü gününde; enerji tesislerine saldırılar
İSRAİL ile İran arasında karşılıklı saldırılar sürüyor. İran'ın fırlattığı ...
Trump: İran'a saldırıda ABD'nin rolü yok
ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in, İran'a yönelik saldırılarında ABD'nin rolü olmadığını söyledi.
İsrail'de casus avı; 2 vatandaşını casusluktan gözaltına aldı
İSRAİL'in 2 vatandaşını İran'ın talimatlarıyla ‘güvenlik suçları işledikleri ...
 
ABD'de siyasi suikastler...
ABD Minnesota Eyalet Meclisi Başkanı Melissa Hortman ve eşi evlerinde ...
Suriye'de parlamento seçimleri için Yüksek Seçim Komisyonu kuruldu
SURİYE'de yeni parlamento üyelerinin belirlenmesi amacıyla Yüksek Seçim ...
200 milyon yıllık 'yaşayan fosil' böyle bulundu
Bilim dünyasını sarsan keşif! Dinozorların yaşadığı çağdan kalma, 200 ...
 
İran'dan, İsrail'e üst üste füze saldırısı
İSRAİL Ordusu, İran'dan ülkenin merkezi bölgelerine yeni füze saldırıları ...
İsrail, İsfahan'daki nükleer tesise saldırdı
İSRAİL Ordusu sözcüsü Avichay Adraee, İran'ın İsfahan bölgesindeki nükleer ...
Ünlü oyuncu ALS’ye yakalandı
Hollywood’un yakışıklılığıyla nam salmış usta oyuncusu kısa süre önce ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'daki yeni bir TV kanalı üzerine...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Örnek insan Özgür Özel
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva