Düğün günü ölü bulundular
Düğün günü ölü bulundular
Levent Konur, başkan yardımcısı oldu
Levent Konur, başkan yardımcısı oldu
Muratpaşa’da yangın tatbikatı
Muratpaşa’da yangın tatbikatı
Çağla'nın dosyası da sil baştan
Çağla'nın dosyası da sil baştan
26 Şubat 2026 Perşembe - 11:04

Antalya'da nüfusta büyük skandal!

ANTALYA'da Kırgız asıllı A.R. (32), dünyaya getirdiği kız bebeğini, çocuğu olmayan S.M.’nin (48) nüfusuna kaydettirdi. Bir süre sonra çocuğunu görmek isteyen anne, talebine olumsuz yanıt alınca savcılığa başvurdu. Anne A.R. ve çocuğu alan S.M. ile aracı Z.E.K. (46), hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya da nüfusta büyük skandal!
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İddiaya göre, bir süre önce Türkiye'ye gelen ve 3 çocuk sahibi olan Kırgızistan uyruklu A.R.'yi, 4'üncü çocuğuna hamileyken eşi terk etti. 3 çocuğuyla sığınmaevine yerleşen A.R., yeni doğacak bebeğine bakamayacağını düşünerek, bir aracı vasıtasıyla tanıştığı Z.E.K.'den yardım istedi. A.R., kentteki bir hastanede hasta bakıcı olarak çalışan Z.E.K.'ye bebeğini evlatlık vermek istediğini söyledi. A.R.'nin talebi üzerine Z.E.K. de çocuğu olmayan S.M. adlı erkeği bularak, tarafları bir araya getirdi. A.R. ile S.M. görüşüp, doğum sonrası çocuğu görme talebiyle evlatlık verilme konusunda anlaştı. Eylül 2022'de özel bir hastanede gerçekleşen doğumun ardından Kepez Nüfus Müdürlüğü'ne giden A.R., S.M. ve Z.E.K., beyanda bulunarak kız bebeği S.M.'nin çocuğuymuş gibi nüfusa kaydettirdi.

BEBEĞE ARACININ ADI VERİLDİ

Olaya aracılık eden Z.E.K.'nin adı verilen E.M. bebek, S.M.'nin yaşadığı Manisa'nın Salihli ilçesine götürüldü.

Olay, anne A.R.'nin 2024 yılında polis merkezine gidip, şikayetçi olmasıyla gün yüzüne çıktı. A.R., ilk ifadesinde, Z.E.K.'nin kendisine “Senin vizen yok, deport olacaksın, çocuğu onlara ver” diyerek tehdit ettiğini ve bebeği mecburen S.M.'nin nüfusuna kaydettirdiğini iddia etti. Ancak A.R. geçen sene alınan yeni beyanında ise şikayetinden vazgeçerek, "Çocuğa bakacak durumum yoktu, kendi rızamla verdim" ifadelerini kullandı.

Diğer sanıklar da mahkemedeki savunmalarında işlemlerin annenin rızasıyla yapıldığını ve suç işleme kasıtları olmadığını öne sürdü.

Antalya 29’uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde geçen hafta görülen davanın karar duruşmasında hakim, toplanan deliller ışığında sanıkların suçu birlikte işlediklerine kanaat getirdi. Mahkeme heyeti, 'Çocuğun soybağını değiştirmek' suçundan sanıklar anne A.R., S.M. ve Z.E.K.'ye 10'ar ay hapis cezası verdi.

Bebeğin şu an nüfusuna kaydettirildiği gibi S.M.'nin yanında olduğu öğrenildi. Bebeğe dair durumun akıbeti ise henüz bilinmiyor. 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 
Yollar yine can aldı
 
Antalya'da stajyer avukatlara hukuk ve edebiyat söyleşisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Serik Spor Başkanı Doğan: Takım ligde kalacak
SERİK Spor A.Ş. Başkanı Cenk Doğan, "Takım ligde kalacak güce ve teknik ...
Antalyalı doktor Cabir Ertuğ yaşamını yitirdi
Antalyalılar Derneği’nin kurucusu Op. Dr. Cabir Ertuğ vefat etti. Antalya’nın ...
Antalya'da otomobil çilek tezgahını yerle bir etti
ANTALYA'nın Serik ilçesinde R.B., kullandığı otomobille yol kenarındaki çilek tezgahına çarptı.
 
Kepez'den kadın personele ramazan düzenlemesi
KEPEZ Belediyesi, ramazan ayı dolayısıyla kadın personellere yönelik çalışma ...
Antalya'da beton bloklar arasında can pazarı
ANTALYA’da balık tutma keyfi kabusa döndü. Balıkçı Barınağı'ndaki dalgakıranda ...
Antalya'daki cinayetin ardından şoke eden hamle
ANTALYA’da internet üzerinden tanıştığı İlhan Çobanoğlu (26) ile buluşan ...
 
Kepez’in 4 mahallesi gönül sofralarında buluştu
KEPEZ Belediyesi, Altınova Orta, Sinan, Düden ve Menderes mahallelerinin ...
AEDAŞ'tan Kumluca'ya 558 milyon TL'lik yatırım
ANTALYA'nın Kumluca ilçesine yıl içinde 558 milyon TL'lik yatırım yapmayı ...
Antalya'da 2 firari hükümlü kıskıvrak yakalandı
ANTALYA Alanya’da aranan iki şüpheli, jandarma ekiplerinin çalışması sonucu ...
 
Dursun Gündoğdu
Bu nasıl bir 'Olağan' toplantı?..
YAZARLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Buruk çocuk bayramı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Bundesliga’da şampiyon Bayern Münih
Turgut Güngör
Turgut Güngör
23 Nisanlar kutlanmalı
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayına başlarken, 2 Nisan'daki Terazi dolunayı size ilişkilerinizdeki fedakarlık sınırlarını yeniden çizdiriyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva