Başkan Dere, seçim ziyaretlerine batı ilçelerden başladı
Başkan Dere, seçim ziyaretlerine batı ilçelerden başladı
Antalyaspor'un eski yöneticisinin evinde yangın
Antalyaspor'un eski yöneticisinin evinde yangın
BAKİF26 Antalya'da başladı
BAKİF26 Antalya'da başladı
Ünlülerin uyuşturucu test sonuçları belli oldu
Ünlülerin uyuşturucu test sonuçları belli oldu
16 Şubat 2026 Pazartesi - 08:09

Bakan Göktaş'tan sosyal medya açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukları kapsayan sosyal medya düzenlemesinin çok yakında hayata geçirileceğini bildirdi.

Bakan Göktaş tan sosyal medya açıklaması
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Çocukları kapsayan sosyal medya düzenlemesinde sona gelindi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, düzenlemenin çok yakında hayata geçirileceğini bildirdi.

Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından "Oyun hamurlarımı aldım geldim. Hazırsanız asıl meselemize odaklanalım :)) Odaklanalım diyorum çünkü maalesef artık 8 saniyeden fazla odaklanamıyoruz. Bu sürekli uyarılma hali, bize kıyasla çocuklarımıza daha çok zarar veriyor. Dikkatlerini, arkadaşlık ilişkilerini ve ders başarılarını doğrudan etkiliyor. Tam da bu yüzden, dünyanın pek çok ülkesinde olduğu gibi biz de çocuklarımızı korumaya yönelik sosyal medya düzenlememizi çok yakında hayata geçiriyoruz" notuyla bir video paylaştı.

Bakan Göktaş videoda şunları söyledi:

"Bu videoyu daha dikkatli izlemeniz için ya oyun hamuruyla ya slime’la ya da legolarla oynamam gerekiyor. Çünkü şu anda sosyal medyada videolarınızı izletmek için sadece konuşmak yetmiyor. Ya ekranda farklı görüntüler göstermelisiniz ya da dikkatiniz çekecek farklı bir hareket yapmalıyım.Sosyal medyada sürekli ekranları kaydırmak o kadar normalimiz haline geldi ki artık bir konuya odaklanma süremiz 8 saniyeyi geçmiyor.  Bu sürekli uyarılma hali çocuklarımıza bize göre daha fazla zarar veriyor. Çocuklarımızın dikkat süresi son 10 yılda en az yüzde 30 azaldı. Bu da onların odaklanmalarını, arkadaşlık ilişkilerini ve okulda başarı oranlarını doğrudan etkiliyor. Bu da öğretmenlerimizin öğretme süreçlerini oldukça zorlaştırıyor. Tam da bu sebeple dünyanın dört bir yanında çocuklar için sosyal medya düzenlemeleri tartışılıyor, hayata geçiriliyor. Biz de çocuklarımıza daha güvenli bir internet ortamı sunmak için çalışıyoruz. Siz velilerimizden de öğretmenlerimizden de bu konuda destek istiyoruz. Çocuklarımız için güvenli interneti hep birlikte mümkün kılabiliriz.”

 
Z kuşağı alarm veriyor! 'Zeka geriliği'nin arkasındaki sebep...
 
Buzun altındaki tehlike
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Z kuşağı alarm veriyor! 'Zeka geriliği'nin arkasındaki sebep...
Z kuşağının IQ puanlarının X ve Y kuşaklarına göre daha düşük seyrettiğini ...
Kurtarılan kargo gemisi, bu kez fırtınada sürüklendi
SARIYER açıklarında 1 Şubat'ta karaya oturan ve bir hafta süren çalışmaların ...
Canlı hayvan ticaretine geçit yok: Tam 85 bin tane
Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, 2025 yılı içerisinde, 51 ...
 
Gece gece korkuttu: Bildirimi geldi sarsıntısı gelmedi
Cep telefonlarına gelen deprem uyarı bildirimi, İstanbul’da kısa süreli ...
Minarenin külahı uçtu, 100’den fazla ağaç devrildi
MANİSA’nın Salihli ilçesinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli ...
Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti
 MANİSA’nın Salihli ilçesinde devrilen motosikletten yola savrulan 11’inci ...
 
Eşinin 6 kez kurşunlattırdığı kuyumcuya 2 silahlı saldırı daha
KAĞITHANE’de kuyumculuk yapan Duygu G.’nin (40) daha önce 6 kez kurşunlanan ...
140 kişilik ekip, 8 gündür kayıp engelliyi arıyor
DİYARBAKIR'ın Kulp ilçesinde 8 Şubat’tan bu yana kendisinden haber alınamayan ...
Budadığı ceviz ağacından düşüp yaralandı
 BURSA'nın İnegöl ilçesinde budamak için çıktığı ceviz ağacından düşen Fehim İ. (69) ağır yaralandı.
 
Dursun Gündoğdu
Bu nasıl bir 'Olağan' toplantı?..
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ara seçimin ayak sesleri
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Münih’te mucize gerekiyor
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bu sessizlik artık korkutuyor
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da otopark savaşları
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayına başlarken, 2 Nisan'daki Terazi dolunayı size ilişkilerinizdeki fedakarlık sınırlarını yeniden çizdiriyor. ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva