Tarkan'dan ücretsiz konser
Tarkan'dan ücretsiz konser
Alanya'ya kruvaziyerle İngiliz turistler geldi
Alanya'ya kruvaziyerle İngiliz turistler geldi
Antalya halleri domates, meyve ve sebze değişimleri
Antalya halleri domates, meyve ve sebze değişimleri
Esnaftan Antalya'da zincir marketlere 500 metre ısrarı
Esnaftan Antalya'da zincir marketlere 500 metre ısrarı
2 Haziran 2026 Salı - 10:28

Bakanlıktan devre mülk alacak tatilcilere uyarı

Ticaret Bakanlığı, devre tatil ve mülk tesislerinin satış ve pazarlaması konusunda vatandaşları uyararak, uyuşmazlık halinde hak arama yollarının kullanılması gerektiğini ifade etti.

Bakanlıktan devre mülk alacak tatilcilere uyarı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlıktan yapılan açıklamada, devre tatil veya mülklerin hemen her bütçeye hitap etmesi, dört mevsim faydalanılabilir olması ve cazip fiyat seçenekleri nedeniyle vatandaşlarca sıkça tercih edildiği belirtildi.

Sektörde faaliyet gösteren firmaların da ücretsiz tatil vaadi ve benzeri pazarlama yöntemleriyle yoğun satış faaliyeti yürüttüğüne dikkatin çekildiği açıklamada, bu konuda vatandaşların Bakanlığa ulaşan şikayetleri olduğu bilgisi verildi.

Bu şikayetler kapsamında incelemeler yürütüldüğü belirtilerek, "Yürütülen incelemelere istinaden 2023'ten bugüne kadar 21 firma hakkında düzenlenen 25 soruşturma raporu, Cumhuriyet başsavcılıklarına intikal ettirilmiş, 62 firma hakkında yürütülen denetim faaliyetleri sonucunda 352 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulanmıştır. 3 firma hakkındaki denetim süreci ise devam etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, devre tatil-mülk satış ve pazarlamasında dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin şunlar ifade edildi:

"Vadedilen ile sözleşmenin uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Tüketicilerimizin imza attıkları bilgi ve belgeleri, sözleşmeleri, senetleri ve vekaletnameleri mutlaka okumaları ve imzaladıkları belgelerin içeriğinin kendilerine vadedilen hususlarla uyumlu olup olmadığına dikkat etmeleri gerekmektedir. Devre tatil sektöründe tüketicilerimizin sıklıkla karşılaştığı sorunlardan biri de ücretsiz tatil kazanıldığı vaadi ile devre tatil tesislerine davet edilerek, burada yapılan agresif pazarlama faaliyetleri sonucu sözleşme imzalamaya ikna edilmeleridir. Bu yönde davet alan tüketicilerimizin tesise gitmeleri halinde kendilerine tanıtım ve satış yapılacağının bilincinde olmaları önem arz etmektedir."

TÜKETİCİNİN CAYMA HAKKI BULUNUYOR

Açıklamada, satıştan en az bir gün önce sözleşmeye ilişkin önemli hususları içeren ön bilgilendirme formunun tüketiciye verilmesinin zorunlu olduğu belirtildi.

Devre tatil sözleşmelerinde tüketicilerin, sözleşme tarihinden itibaren 14 gün içinde gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma haklarını kullanabileceği vurgulanan açıklamada, "Sözleşme tapu devri yapılmasını vadediyorsa cayma bildirimi noter aracılığıyla yapılmalıdır. Kullanım hakkının devrini içeren devre tatil sözleşmesinde cayma hakkının kullanıldığına ilişkin bildirimin yazılı yapılması yeterlidir. Devre tatil satışlarında 14 günlük cayma süresi dolmadan tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme talep edilemez, tüketiciyi borç altına sokan herhangi bir belge alınamaz, sözleşmedeki ödeme tarihleri cayma süresi içinde kalacak şekilde belirlenemez. Herhangi bir tapu devri içermeyen ve tüketicilere yalnızca kullanım hakkı sağlayan şahsi hakka konu devre tatil sözleşmeleri en fazla 10 yıl için kurulabilir." ifadesi kullanıldı.

SUÇ TEŞKİL EDEN HUSUSLARDA CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARINA BAŞVURULABİLİR

Tüketicilerin şahsi hakka konu devre tatilini belirli bir dönem için kullanmayacağını, tatilin başlayacağı tarihten en az 90 gün önce sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısıyla bildirmesi durumunda o dönem için yıllık gider payı, aidat, katılım bedeli, genel idari masraf ve benzeri herhangi bir isim altında bedel talep edilemeyeceğine dikkatin çekildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüketiciler, firmaların uygulamaları nedeniyle mağdur olmaları durumunda 2026 için değeri 186 bin liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetine, bu tutarın üzerindeki uyuşmazlıklarda ise tüketici mahkemesine başvurabilmektedir. Dava şartı olarak tüketici mahkemelerinde dava açılmadan önce arabulucuya başvurulması gerekmektedir. Ayrıca, konusu suç teşkil eden dolandırıcılık iddialarına ilişkin olarak Cumhuriyet başsavcılıklarına başvurulmalıdır."

(Hürriyet)

 
Altın fiyatları kritik ABD verileri öncesi yükselişte
 
Antalya'da feci minibüs kazası: 5 yaralı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Yasa dışı bahis' soruşturmalarında 221 gözaltı kararı
ADALET Bakanı Akın Gürlek, İstanbul merkezli 27 il ve Nevşehir merkezli ...
İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında 43’üncü duruşma
İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' davasında aralarında görevinden uzaklaştırılan ...
Bu şehirlerden vize başvurusu yapanlar ret alıyor
Avrupa Komisyonu, Türkiye'den yapılan Schengen vizesi başvurularına ait ...
 
AVM'de 3 top dondurmaya ödediği ücret gündem oldu
İstanbul'daki bir AVM'de 3 top dondurma için 840 TL ödediğini belirten ...
İşte 2 Haziran 2026 hava durumu raporu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Haziran Salı gününe ilişkin hava durumu ...
Rapçi Tuğçe Ayşe Güler hayatını kaybetti
"Aishe" sahne adıyla tanınan genç rap sanatçısı Tuğçe Ayşe Güler'in vefat ...
 
Yelis Ayaz hakkında tahliye kararı
Aydınpost haber sitesinin imtiyaz sahibi Yelis Ayaz hakkında tahliye kararı verildi.
60 milyarlık vurguna operasyon! 27 ilde 89 gözaltı var
İstanbul merkezli 27 ilde, banka yöneticileri ve yatırım uzmanlarının ...
Nöbette uyuyan arkadaşını ihbar etti, hapis cezası aldı
Bursa'da bir hastanede nöbette uyuyan arkadaşının fotoğrafını çekip amirine ...
 
Dursun Gündoğdu
Şu Antalya hangi siyasileri zengin etti?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
PSG’nin zaferi ve penaltı gerçeği
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP çift başlı olmaz
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir ülkede 48 saatte bu kadar kaos yaşanır mı?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran ayı, sizin için sınırları aşma arzusuyla başlayıp tam anlamıyla köklerinize döndüğünüz, yuvanızı sağlamlaştırdığınız ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva