16 gündür kayıptı! Askeri bölgede cesedi bulundu
16 gündür kayıptı! Askeri bölgede cesedi bulundu
Antalya'da çifte sergi heyecanı
Antalya'da çifte sergi heyecanı
Muratpaşa’nın küçük hokeycileri
Muratpaşa’nın küçük hokeycileri
Antalya Teknokent Genel Müdürü Yavuz, güven tazeledi
Antalya Teknokent Genel Müdürü Yavuz, güven tazeledi
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 16:48

İYİ Parti lideri Dervişoğlu'ndan Destici'ye ziyaret

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

İYİ Parti lideri Dervişoğlu ndan Destici ye ziyaret
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu ve beraberindeki heyet, BBP Genel Başkanı Destici'yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Destici, Dervişoğlu ile iyi bir iletişimleri olduğunu belirterek, "Onun için kendisine genel başkan olduktan sonra bir hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştuk. Kendisi de bugün ona istinaden bir nezaket ziyaretinde bulundular. Hem hasret giderdik hem güzel bir istişarede bulunduk" dedi.

'BAZI ALANLARDA HEMFİKİR OLDUĞUMUZU MÜŞAHEDE ETTİK'

Müsavat Dervişoğlu ise BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile mazi birlikleri olduğunu belirterek, "Gençlik yıllarında aynı yapının içinde birlikte çalıştık. Birbirimizin dertleriyle hemhal olan insanlarız ikimiz de. Dolayısıyla birbirimizin de birbirimizin görüşlerinin de yabancısı değiliz. Ayrıca konum itibarıyla birbirimize çok yakın olmamıza rağmen gecikmiş bir ziyareti bugün gerçekleştirdik. Memleketin birçok önemli konusunda da böyle asgari müştereklerden ziyade azami mutabakatlarda bir ve beraber olduğumuzu biliyorum. O sebeple bu ziyarette; ifade ettikleri gibi hem bir görevi yerine getirmiş olduk hem hasret giderdik hem de Türkiye'nin ve Türkiye'nin ilgi alanlarına giren coğrafya üzerindeki görüşlerimizi, kaygılarımızı ifade ettik. Bazı alanlarda hemfikir olduğumuzu da müşahede ettik. Bu görüşmeleri sıklıkla gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU: SÜRECİ ENDİŞEYLE KARŞILIYORUZ

Ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müsavat Dervişoğlu, “Bu, Terörsüz Türkiye sürecinin, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük eseri olduğu hususunu ben ilk defa duydum. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'in bir savunucusuyum. Dolayısıyla Terörsüz Türkiye hiçbirimizin reddedemeyeceği bir kavramdır. Ama Terörsüz Türkiye diyerek teröristlerin yol göstericiliğinde tanzim edilmiş süreci endişeyle karşılamamak da mümkün değildir. Bu konuyla alakalı endişelerimi defaatle ifade ettim, dile getirdim. Ben her çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup toplantısında, akabinde de yaptığım yurt gezilerde bu kaygıları ifade ediyorum. Sayın Genel Başkanın da yine benzer kaygıları sıklıkla dile getirdiğine şahitlik ediyorum. Onun için siyaseten bir sıkışmışlığın içine girmeyelim; oldukça açık ve netiz. Bizler müktesebatımız ve siyasi tavrımız, tarzımız, meşrebimiz itibarıyla şeffaf şahsiyetleriz. Kapalı kapılar ardında ikimizin de yapacağı bir pazarlık yoktur" dedi.

DESTİCİ: TERÖR ÖRGÜTÜNDEN DAHA TEHLİKELİ OLAN SİYASİ BÖLÜCÜLÜKTÜR

Destici ise Müsavat Dervişoğlu ile partileri, ittifakları ayrı olsa da hassasiyetlerinin aynı olduğunu belirterek, "Yani vatan, millet kavramı, ezan, bayrak mevzu olduğunda bizim kaygılarımız ortaktır. Hepimiz Terörsüz Türkiye istiyoruz. 40 yıldır zaten askerimiz, polisimiz, devletimiz bunun mücadelesini veriyor. Ve elhamdülillah bu mücadeleden de başarılı çıkmıştır. Ve devletimiz, ordusu ve güvenlik güçleri eliyle de büyük bir zafer kazanmıştır. Bunun sonucunda da PKK silah bırakacağını ve kendini feshedeceğini açıklamıştır; pazarlıksız, müzakeresiz ve şartsız. Şimdi bunu bekliyoruz. Fakat işte DEM Parti sözcülerinden gelen açıklamalar başka şeyler söylüyor. İşte Suriye'nin kuzeyinde Kamışlı'da yapılan toplantı başka bir şey söylüyor. PKK'nın sözde kongresinin sonrası açıklanan bildiri başka şeyler söylüyor. Yani siyasi bölücülüğe devam ediliyor. Bizim için, ülkemiz için, devletimiz için, milletimiz için bize göre silahlı terör örgütünden daha tehlikeli olan siyasi bölücülüktür. Ve DEM Parti terörü lanetlemediği sürece, terör örgütlerini lanetlemediği sürece ve 'Mezopotamya' ya da 'Anadolu halkları' ifadesi yerine; 'Biz bu büyük Türk milletinin bir parçasıyız; Kürt'ü ile Türkmen'i ile. İşte rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı al bayrak bizim de bayrağımızdır. İstiklal Marşı bizim de bağımsızlık marşımızdır. Türkçe hepimizin ortak dilidir; devletin resmi dilidir, eğitim dilidir.' Bunları ağızlarından net duymamız gerekiyor" diye konuştu.

Umutcan ÖREN-Celal ATALAY/ANKARA, (DHA)

 
Orman personeli tatbikat yaptı
 
Ağabeyi tarafından av tüfeğiyle öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin yeni Meclis Başkanvekili Tekin Bingöl oldu
CHP'de TBMM 28'nci Yasama Dönemi 2'nci yarısında görev yapacak grup başkan ...
CHP kurultayı soruşturmasında 123 kişi 'şüpheli' olarak ifade verdi
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, CHP’nin 38'inci Olağan Kurultayı'na ...
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı
CUMHURBAŞKANLIĞI Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
 
Özgür Özel'den Türk İş Dünyası Konfederasyonu'na ziyaret
CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türk İş Dünyası Konfederasyonu ...
Özgür Çelik ve 25 kişi hakkında 15 yıla kadar hapis talebi
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, 31 Ocak’ta İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Sırrı Süreyya Önder, TBMM Genel Kurulu'nda anıldı
TBMM Genel Kurulu'nda, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden TBMM ...
 
CHP'li Emir: HSK oylamasında anayasa çiğnenmiştir
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Hakimler ve Savcılar Kurulu'nda (HSK) ...
Özgür Özel: Bütün bağlantılarına ulaşmak devletin görevidir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kendisine yönelik saldırıya ilişkin, "Hiçbir ...
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Jammer' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile CHP ...
 
Dursun Gündoğdu
Kimseyi kandırmayın sayın başkan...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe aşkın kulübü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanlar tembel mi?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer bu, olmaz deme her şey olur
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva