Dayakçı işadamına hapis talebi
Dayakçı işadamına hapis talebi
'Giselle'den mayısta son 3 perde
'Giselle'den mayısta son 3 perde
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özkan çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
Özgür Özel'den Bahçeli'ye ziyaret
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:22

Mahalleli, Antalya'daki köpek ölümlerine çare arıyor

ANTALYA'da Meydankavağı Mahallesi'nde 10 gün içerisinde yaklaşık 30 kedi ve köpeğin ölmesi, tedirginliğe yol açtı. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, zehir tespit edilen 2 park 15 gün süreyle belediye ekipleri tarafından kullanıma kapatıldı.

Mahalleli, Antalya daki köpek ölümlerine çare arıyor
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Muratpaşa ilçesine bağlı Meydankavağı Mahallesi'nde 9 Ağustos’tan bu yana yaklaşık 30 köpek ve kedinin ölmesi mahalleliyi tedirgin etti. Hayvanların zehirlendiğini düşünen mahalleli, polis ve belediyeye haber verdi. Köpek ölümleriyle ilgili polis inceleme başlattı.

Belediye yetkilileri ise tedbir amacıyla 1551 Sokak'taki 2 parkı 15 gün süreyle kullanıma kapattı. Ekipler ayrıca 'Bu alanda tehlikeli (zehirli) zirai madde tespit edilmiştir. Alan, 15 gün süreyle kullanıma kapatılmıştır' yazılı afiş astı. Ekipler, ölümlerin sayısının artmasının ardından ot biçme işlemi de gerçekleştirdi.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyal medya hesabından hayvan zehirlenmelerine ilişkin, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl ve İlçe Tarım Müdürlüğü ile koordineli çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Uysal, ilgili kurumların soruşturma açtığını aktararak, "Biz de belediye olarak maksimum derecede koordinasyon içerisinde gerekeni yapmaya gayret ediyoruz. Suç duyurusunda bulunduk, bazı hayvanları kurtardık. Çalışmaya devam ediyoruz. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz. Sürecin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri de park çevresindeki kamera kayıtlarını alarak olayla ilgili çalışmasını sürdürüyor.

'BİR ŞEY YALADI VE ZEHİRLENDİ'

Köpeğinin parkta gezdirdiği sırada zehirlendiğini ve veterinere götürerek kurtardığını aktaran Burçak Aktürk, "16 Ağustos günü köpeğimi dışarı çıkardım. Sadece çöp atmaya parka kısa süreliğine girdik. Orada köpeğim yerden bir şey yaladı. Kendisini çektim ama kısa sürede yaladı. 10 dakika sonra eve döndüğümde köpeğimin yalpaladığını gördüm. Kaldırdım ama yine düştü. Acilen veterinere götürdüm ve zehirlendiği teşhisini koydu. Orada gerekli müdahaleleri yaparak köpeğimi kurtardı" dedi.

Aktürk, Antalya ve yaşadıkları mahallelerde köpek katliamı yapıldığını iddia ederek, "Sokakta çocuklar oynasaydı ve birileri onlara şeker dağıtsa, 10 dakika sonra can çekişseydi ne olurdu. Bu benim için aynı şey. Bunların hepsi can. Ben kendi köpeğimi kurtaramayacağım zannettim" diye konuştu.

'SOKAKLARIMIZDA ÖLÜM SESSİZLİĞİ VAR'

Meydankavağı Mahallesi'nde yaşayanlar adına konuşan Gökhan Yıldız, şikayetçi olduklarını kaydederek, "9 Ağustos'tan bu yana adeta cehennemi yaşıyoruz. Her gün burada yeni ölüm haberleri alıyoruz. Biraz daha umutsuzluk içerisine düşüyoruz. Şikayetlerimiz sonucunda Muratpaşa Belediyesi 2 parkı 15 gün süreyle kapattı. Buna rağmen henüz ölümler son bulmadı. Sahipli ya da sahipsiz 20'den fazla köpek öldü. Burada kalanları ise ölümden kurtarmak adına barınaklara aldırdık. Şimdi sokaklarımızda ölüm sessizliği var. Parklarda çocuklar koşup oynayamıyor. Çünkü köpeklerimiz artık yok" ifadelerini kullandı. 

'ÇOCUKLARIMIZI DIŞARI ÇIKARTAMIYORUZ'

Yıldız, faillerin bulunması konusunda yardım beklediklerini belirterek, "Faillerinin bulunmasında polisimize, belediyeye ve devletimize çok ihtiyacımız var. Hala devam eden ölüm vakalarının sonunun gelmesini istiyoruz. Bizler köpeklerimizle sokağa çıkmaya korkuyoruz. Her an nereden zehri alır diye kuşku içindeyiz. Çocuklarımızı korkudan dışarıya çıkartamıyoruz. Herkesi de yaşanan katliamın faillerini bulmada destek olmaya davet ediyoruz" dedi.

Mahallede yaşayan Yalın Yıldız (10), "Hayvanlara bunların yapılması bizim için kötü oldu. Hayvanların kimseye bir zararı yok. Neden hayvanlara bu zarar verilir. Bu hayvanlar bizi koruyor. Kim neden böyle bir şey yapar. Biz çok üzülüyoruz. Gözümüzün önünde ölüyorlar. Bir çözüm bulunsa çok iyi olur. Kendi hayvanlarımızın zehirlenmesinden korkuyoruz" diye konuştu. 

ANTALYA'DA MEYDANKAVAGI MAHALLESI'NDE 10 GUN ICERISINDE YAKLASIK 30 KOPEK VE KEDININ OLMESI VE SAYININ GIDEREK ARTMASI, MAHALLE SAKINLERINI TEDIRGIN ETTI. POLIS OLAYLA ILGILI INCELEME BASLATIRKEN, ZEHIR TESPIT EDILEN 2 PARK 15 GUN SUREYLE BELEDIYE EKIPLERI TARAFINDAN KULLANIMA KAPATILDI. BURCAK AKTURK, HAYVANINI PARKTA GEZDIRDIGI ESNADA ZEHIRLENDIGINI VE VETERINERE GOTUREREK KURTARDIGINI ANLATTI.(FOTO:ADEM AKALAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MEYDANKAVAGI MAHALLESI'NDE 10 GUN ICERISINDE YAKLASIK 30 KOPEK VE KEDININ OLMESI VE SAYININ GIDEREK ARTMASI, MAHALLE SAKINLERINI TEDIRGIN ETTI. POLIS OLAYLA ILGILI INCELEME BASLATIRKEN, ZEHIR TESPIT EDILEN 2 PARK 15 GUN SUREYLE BELEDIYE EKIPLERI TARAFINDAN KULLANIMA KAPATILDI. (FOTO:ADEM AKALAN/ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MEYDANKAVAGI MAHALLESI'NDE 10 GUN ICERISINDE YAKLASIK 30 KOPEK VE KEDININ OLMESI VE SAYININ GIDEREK ARTMASI, MAHALLE SAKINLERINI TEDIRGIN ETTI. POLIS OLAYLA ILGILI INCELEME BASLATIRKEN, ZEHIR TESPIT EDILEN 2 PARK 15 GUN SUREYLE BELEDIYE EKIPLERI TARAFINDAN KULLANIMA KAPATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MEYDANKAVAGI MAHALLESI'NDE 10 GUN ICERISINDE YAKLASIK 30 KOPEK VE KEDININ OLMESI VE SAYININ GIDEREK ARTMASI, MAHALLE SAKINLERINI TEDIRGIN ETTI. POLIS OLAYLA ILGILI INCELEME BASLATIRKEN, ZEHIR TESPIT EDILEN 2 PARK 15 GUN SUREYLE BELEDIYE EKIPLERI TARAFINDAN KULLANIMA KAPATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA'DA MEYDANKAVAGI MAHALLESI'NDE 10 GUN ICERISINDE YAKLASIK 30 KOPEK VE KEDININ OLMESI VE SAYININ GIDEREK ARTMASI, MAHALLE SAKINLERINI TEDIRGIN ETTI. POLIS OLAYLA ILGILI INCELEME BASLATIRKEN, ZEHIR TESPIT EDILEN 2 PARK 15 GUN SUREYLE BELEDIYE EKIPLERI TARAFINDAN KULLANIMA KAPATILDI. (FOTO:ANTALYA-DHA)

Adem AKALAN/ANTALYA, (DHA)

 
İstanbul'da 41 firari yakalandı
 
Denizden rögar kapağı, bisiklet ve otomobil lastiği çıktı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ayşe 20 Ağustos 2022 Cumartesi 14:03

Allah belalarını versin. Ocaklarına ateş düşsün. En büyük acılar içinde çaresiz kalsın iblisler. Güçleri masum hayvanlara yeten pislikler. Yetkililer bu canavarları acilen bulup durdurmalı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik carettalar yolunu şaşırdı
ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde yumurtadan çıktıktan sonra deniz yerine ...
Antalya'da otobüsler çarpıştı: 2'si ağır, 25 yaralı
ANTALYA'nın Alanya ilçesinde tur otobüsü ile yolcu otobüsünün çarpıştığı ...
Manavgat'ta trafik denetimi
MANAVGAT İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği görevlilerince ...
 
Kaş Kaymakamı Yazıcı veda etti
KARABÜK'ün Safranbolu ilçesi kaymakamlığına atanan Şaban Arda Yazıcı, Kaşlılar'la vedalaştı.
Serinlemek için girdiği baraj göletinde boğuldu
ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası'ndaki Çayboğazı Barajı göletine ...
Nesli tehlikedeki 5 endemik balık koruma altında
TÜRKİYE'de nesli yok olma tehlikesindeki endemik balık türlerinden 5'i, ...
 
Antalya otobüsü şarampole devrildi: 1 ölü, 30 yaralı
AFYONKARAHİSAR’ın Sandıklı ilçesinde yolcu otobüsü şarampole devrildi. ...
600 kilo keçiboynuzu çalan şüpheliler yakalandı
ANTALYA'nın Gazipaşa ilçesinde bir evin deposundan 600 kilo keçiboynuzu ...
Olympos'ta uyuşturucu baskını
ANTALYA'nın Kumluca ilçesi Olympos mevkiinde jandarma ekipleri bir eve uyuşturucu baskını yaptı.
 
Dursun Gündoğdu
Tütüncü yine kolları sıvadı
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Düdük endişesi ve kazan-kazan
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Elitist bir tutku
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Tünektepe teleferik faciası
İsa Altun
İsa Altun
Belediye başkanı olmak...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Nasıl çıkılır bu işin içinden?
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında finansal konularda büyük şanslar yakalayabilirsiniz. Kazançlarınızı arttırabilmek adına pek çok fırsatın ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva