Antalya'da imparator heyecanı
Antalya'da imparator heyecanı
Antalya'da firari hükümlü yakalandı
Antalya'da firari hükümlü yakalandı
Antalya'ya 160 milyon liralık yol ve altyapı yatırımı
Antalya'ya 160 milyon liralık yol ve altyapı yatırımı
Antalya Havalimanı'nda ağustosta dev yolcu trafiği
Antalya Havalimanı'nda ağustosta dev yolcu trafiği
13 Haziran 2026 Cumartesi - 09:40

Ticaret Bakanlığı'ndan Meta'ya 5 milyon lira ceza

TİCARET Bakanlığı’ndan, "Instagram, Facebook ve WhatsApp’ta EİDS’ye aykırı şekilde yayımlanan taşınmaz ve taşıt ilanları için söz konusu platformları işleten META Platforms İstanbul Bilişim Hizmetleri Limited Şirketine toplam 5 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır" açıklaması yapıldı.

Ticaret Bakanlığı ndan Meta ya 5 milyon lira ceza
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Taşınmaz ve taşıt ilanlarında; sahte ilanların, ilan kirliliğinin, spekülatif fiyat artışlarının ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilmesi amaçları doğrultusunda Ticaret Bakanlığımızca, internet ortamındaki ilan platformlarına kimlik ve yetki doğrulama yükümlülükleri getirilmiştir. Bu doğrultuda, Ticaret Bakanlığımızca kurulan EİDS üzerinden kimlik ve yetki doğrulaması yapılması tüm taşınmaz ve taşıt ilanları için zorunlu hale gelmiştir. İnternet ortamında faaliyet gösteren ilan platformları EİDS sistemine entegre edilmiş olup bu platformlarda yayınlanan ilanlarda kimlik ve yetki doğrulamaları zorunlu şekilde yapılmaktadır. Söz konusu düzenleme Instagram, Facebook ve WhatsApp da dahil olmak üzere elektronik ortamda verilen tüm ilanları kapsamakta olup bu platformlarda yer alan tüm taşınmaz ve taşıt ilanları Ticaret Bakanlığımızca titizlikle takip edilmekte ve EİDS ile getirilen düzenlemelere aykırı şekilde yayınlanan ilanlar hakkında gerekli idari yaptırımlar uygulanmaktadır" denildi.

'YALNIZCA EİDS DOĞRULAMASI YAPILMIŞ İLANLAR PAYLAŞILMALI'

Uygulanan yaptırımlara ilişkin, "Bu çerçevede Instagram, Facebook ve WhatsApp’ta EİDS’ye aykırı şekilde yayımlanan taşınmaz ve taşıt ilanları için söz konusu platformları işleten META Platforms İstanbul Bilişim Hizmetleri Limited Şirketine toplam 5 milyon TL idari para cezası uygulanmıştır. Öte yandan, emlak/galeri işletmelerinin de idari yaptırımlarla karşılaşmamaları için bu platformlarda yalnızca EİDS doğrulaması yapılmış ilanlarının linkini paylaşmaları, bunun haricinde ilan mahiyetinde herhangi bir paylaşım yapmamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın da gerçekte var olmayan taşınmaz/taşıtın pazarlanması, taşınmaz/taşıtın yetkili kişiler dışındaki kişilerce pazarlanması, kapora dolandırıcılığı gibi çeşitli dolandırıcılık vakalarıyla karşılaşmaması ve mağduriyetler yaşamaması adına sosyal medya ve sosyal iletişim uygulamalarında yer alan doğrulanmamış taşınmaz ve taşıt ilanlarına itibar etmemeleri gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

ANKARA, (DHA)

 
Mantar sezonunda zehirlenmeye dikkat!
 
MİT kredi kartı şebekesini çökertti: 3 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mantar sezonunda zehirlenmeye dikkat!
Samsun'da mantar sezonunun verimli geçmesiyle yurttaşlar ormanlık alanlara ...
Çok sayıda ilde sağanak bekleniyor!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 13 Haziran Cumartesi gününe ilişkin ...
Ege Üniversitesi'nde 27 tutuklama
Ege Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü ile satın alma birimlerinde ...
 
Aynur Kanbur cinayetinde 3 tutuklama
Şişli’de 2016 yılında evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Aynur Kanbur’un ...
Adli ve idari yargı kararnamesi yayınlandı
Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Adli ve İdari Yargı 2026 Yılı Ana Kararnamesi ...
16 yaşındaki Kayra'yı öldürmüştü: Pişkin ifadesi ortaya çıktı
Ankara'da 16 yaşındaki Kayra Ataman, yaşanan tartışmanın ardından 17 yaşındaki ...
 
Adliye soygununda firariler teslim oldu
BÜYÜKÇEKMECE Adliyesi'nin adli emanet bürosundan 25 kilogram altın ve ...
2 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi: 3 gözaltı
ANKARA'nın Gölbaşı ilçesinde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 2 bin ...
Netflix, Türk öğretmene tazminat ödeyecek
Görüntülerinin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle Netflix’e dava açan matematik ...
 
Dursun Gündoğdu
Danışman çıktı meydane...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İki seçim, bir soru: Almanya nereye gidiyor?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir bayrak, bir sanatçı, yanan Antalya ve bitmeyen sorular…
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya yanıyor, geleceğimiz kül oluyor
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Türkiye dünyanın parlayan yıldızı
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Pazar sabahıydı… Kızı babasına şunu sordu…
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül ayı çalışma ortamınız, günlük rutinleriniz ve sağlığınızla ilgili konuları ön plana çıkarıyor. İş hayatınızda ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva