Adlıhan Dere: Büyük Zafer'imizin 104'üncü yılı kutlu olsun
Adlıhan Dere: Büyük Zafer'imizin 104'üncü yılı kutlu olsun
Haluk Levent’in Instagram hesabına da erişim engeli
Haluk Levent’in Instagram hesabına da erişim engeli
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
Gökay Çakır ve Başaran Aksu tutuklandı
Gökay Çakır ve Başaran Aksu tutuklandı
27 Ağustos 2026 Perşembe - 11:01

Üsküdar Belediyesi’nden açıklama

ÜSKÜDAR Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Üsküdar halkının iradesi üzerinden siyasi hesaplar yapılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Hukuki süreç elbette devam ediyor. Mahkemelerin vereceği kararlar hukuk çerçevesinde değerlendirilecektir” denildi.

Üsküdar Belediyesi’nden açıklama
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Üsküdar Belediyesi’nden yazılı olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üsküdar’da devam eden hukuki süreçle ilgili kamuoyunda oluşan bilgi kirliliğini gidermek ve bazı değerlendirmelere açıklık getirmek zorunluluğu doğmuştur. Öncelikle altını çizmek isteriz ki, alınan karar, Üsküdar’da seçimin yenilenmesi kararı değildir. Yürütmenin durdurulmasına ilişkin bir karardır. Bu iki hukuki durumun birbirinden farklı olduğu açıktır. Buna rağmen, kararın kamuoyuna ‘seçim yenileniyor’ şeklinde yansıtılması, hukuki sürecin gerçek niteliğinin geri plana itilmesine ve kamuoyunda yanlış bir algı oluşmasına neden olmaktadır. Dahası, iptal edilen 5 oyun geçerli kabul edilmesi halinde dahi seçim sonucunun değişmediği gerçeği göz ardı edilmemelidir. Zira iptal edilen oylar sadece tek bir adaya yönelik değil, her iki adaya yönelik iptal söz konusudur. Seçmen iradesini değiştirmeyen bir oy farkı nedeniyle, seçimin sonucunun tartışmalı olduğu yönünde bir algı oluşturulması kamu yararı ile bağdaşmamaktadır. İtirazımız ‘hukuki’ denetimin yapılmasına değil; hukuki bir kararın siyasi söylem uğruna farklı bir çerçevede sunulmasınadır.”

Seçimlerin, sandıkta ortaya çıkan iradenin temeli olduğu belirtilen açıklamada, “Sandığın ortaya koyduğu iradeyi tartışmaya açacak her iddianın somut, açık ve doğru bilgilere dayanması gerekir. Üsküdar halkının iradesi üzerinden siyasi hesaplar yapılmasını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz. Hukuki süreç elbette devam ediyor. Mahkemelerin vereceği kararlar hukuk çerçevesinde değerlendirilecektir. Ancak bu süreç devam ederken kamuoyunun eksik, yanlış veya yanıltıcı bilgilerle yönlendirilmesi kabul edilemez. Üsküdar’ın ihtiyacı algı siyaseti değil, şeffaflık ve doğru bilgidir. Kamuoyunu, hukuki sürecin gerçek niteliğini çarpıtmadan değerlendirmeye; siyasi açıklamalardan önce kararın kendisine ve somut gerçeklere bakmaya davet ediyoruz. Üsküdar halkının iradesine saygı, demokratik siyasetin temel sorumluluğudur” denildi.

İSTANBUL, (DHA)

 
Gece müzeciliği artık kendi enerjisini üretecek
 
Korkuteli’nde trafik kazası: 1 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gece müzeciliği artık kendi enerjisini üretecek
KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki ...
MSB'den Büyük Taarruz'un 2'nci günü paylaşımı
MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), 27 Ağustos 1922'deki Büyük Taarruz'un ikinci ...
Bakanlıktan yağlık ayçiçeği düzenlemesi
TİCARET Bakanlığı, ayçiçeği yağının ham maddesi olan yağlık ayçiçeği tohumunda ...
 
Haluk Levent’in Instagram hesabına da erişim engeli
Ahbap Derneği soruşturması kapsamında tutuklanan sanatçı Haluk Levent’in ...
Eber Gölü alarm veriyor: Birçok noktada su tamamen çekildi
Afyonkarahisar’ın önemli sulak alanlarından Eber Gölü’nde su seviyesi ...
Tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu
ÇORUM’da Ümit Yılmaz’ın (46), yolda tabancayla başından vurulmuş cesedi bulundu.
 
Kan donduran vahşet!
Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde kucağında çocuğu varken eşinin silahlı ...
Spor salonunda kadına şiddet kamerada
MERSİN’de spor salonunda bir kişinin tartıştığı kadının boğazını sıktığı, ...
Gökay Çakır ve Başaran Aksu tutuklandı
Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ve Örgütlenme Uzmanı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalyaspor canımız ama markalarımıza kıymayın
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
KEMER NE İLE ANILMALI?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bir gece ansızın
Akif Aktuğ
Akif Aktuğ
Koltuktan sonra ne olacak?
İsa Altun
İsa Altun
Mobil hesabınızı şarjla boşaltabilirler
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
İtalya ‘Mancini‘ dedi
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Teneffüs Park maceramız
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
3 Ağustos'ta Boğa burcunda geri harekete başlayan Chiron ile adım atıyoruz. Bu durum, sahip olduklarınız ve kendinize ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva