Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğin amacı hem kuşaklar arası bağları güçlendirmek hem de geleneksel yemek kültürünü yaşatmak oldu. Nineler, çorbanın yapım aşamalarını torunlarına birebir aktarırken tarifin püf noktalarını da paylaştı. Torunların mutfakta heyecanla çalıştığı, ninelerin ise onları sevgiyle yönlendirdiği anlar, renkli görüntülere sahne oldu. Çocuklar daha sonra yapımına yardım ettikleri çorbaları hep birlikte içti.
Çocuklar için faydalı bir ekinlik gerçekleştiğini belirten Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, "Ülkemizde 22-27 Mayıs tarihleri arasında Türk Mutfağı Haftası'nı kutlamaktayız. Bu kutlamalar kapsamında Türk mutfağının köklerini, asıl kaynak olan ninelerimizden öğrenmeleri için torunlarla bir araya getirdik. 2024 yılı aynı zamanda 'Aile Yılı' ilan edildi. Bu vesileyle hem aile olgusunu ön plana çıkarmak hem de geleneksel mutfağımıza dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Ana hedefimiz, geleneksel lezzetleri gerçek kaynaklarından, ninelerimizden öğrenmek" dedi.
Etkinliğe anneannesiyle birlikte katılan Mehmet Tunç Gönül Gümüş ise bu deneyimden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
İrem GÜNEYBAZ/ANTALYA,(DHA)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |