Elon Musk, Trump kabinesinden ayrıldığını duyurdu
Elon Musk, Trump kabinesinden ayrıldığını duyurdu
Chucky’nin efsane oyuncusu Ed Gale hayatını kaybetti
Chucky’nin efsane oyuncusu Ed Gale hayatını kaybetti
Simge Sağın’dan duygu yüklü paylaşım
Simge Sağın’dan duygu yüklü paylaşım
16 gündür kayıptı! Askeri bölgede cesedi bulundu
16 gündür kayıptı! Askeri bölgede cesedi bulundu
27 Mayıs 2025 Salı - 14:10

Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi

Bildiğimiz kabak dolması hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.

Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kilis'te ve Hatay'da, Güneydoğu'da çok sevilerek yapılan, 'dolmaların şahı' şıhıl mahşi tarifiyle tanışın. Diğer dolmalardan kabakların oyulup önden kızgın yağda bir güzel kızartılması aşamasında farklılaşıyor. Ardından içerisine pişirilmiş nefis bir kıymalı harç giriyor. Bu harç damaklara lezzet, akıllara zarar cinsten. İçinde nohut, maydanoz ve salça var. Son dokunuş ise naneli-salçalı su ile yapıp fırınının sıcacık kollarına teslim ediliyor.

Fırından çıkınca bu tarifin üzerine yoğurt ve sos gezdirip servis edebilirsiniz. Masanızın gözdelerinden biri olacak, yemelere doyamayacağınız bu nefis tarifin videosunu da sizin için şöyle bıraktık. Hadi o zaman, şimdiden ellerinize sağlık. 

Malzemeler

  • 1 kilogram kabak

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

  • 2 adet soğan(yemeklik doğranmış)

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 500 gramdana kıyma(orta yağlı)

  • 1,5 çay kaşığı tuz

  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Salçalı Naneli Su İçin:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı nane

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı çırpılmış yoğurt

  • 1 diş sarımsak (ezilmiş)

Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları yıkayıp çatal yardımıyla dışına şekil verin ve kabakları ikiye bölüp içlerini alın. İçlerini  veya uç kısımlarını bir kenarda daha sonra üzerine koymak için saklayın.Kabakları kızgın sıvı yağda hafif yumuşayana kadar kızartın.

  2. Ayrı bir tencerede sıvı yağ ile soğanları yumuşayana kadar kavurun.Ardından kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.

  3. Domates salçasını da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

  4. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın ve haşlanmış nohutu da ekleyin.

  5. Son olarak doğranmış maydanozu ekleyip ocaktan alın.

  6. Kabakların içerisine kıymalı harcı doldurun ve kabak içinden üzerine bir parça koyun.

  7. Isıya dayanıklı kaba dizin.

  8. Kabakların üzerine salçalı, naneli su ekleyin ve 190 derece fırında 30 dakika pişirin.

  9. Servis ederken çırpılmış sarımsaklı yoğurt ve piştiği salçalı sudan gezdirerek servis edin. Afiyet olsun!

 
Antalya'da coğrafi işaretli lezzetler glutensiz yorumlandı
 
Ağabey katiline müebbet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem
Karnabahar, farklı şekillerde pişirilip tüketilebilen besleyici bir sebze ...
Pilavı bir de böyle deneyin! Tadına bakan hayran kalıyor
Gün içerisinde koşuşturma sırasında çoğumuzun yemeğe düşünmeye vakti kalmıyor. ...
Ünlü şef mutfağında hangi Antalya ürünlerini kullanıyor
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ...
 
9 bin yıllık şifa hazinesi
Baharın taptaze lezzetlerinden biri olan enginar, yalnızca sofralarımıza ...
Makarnayı bir de böyle deneyin
Makarnayı seviyorsanız ama daha hafif bir alternatif arıyorsanız, kabakla ...
Etin yerini tutabilecek özellikte: Sofranızdan sakın eksik etmeyin
Kalorisi ve yağı düşük, ancak vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar, ...
 
Hem doyurucu hem ekonomik: Fellah Köftesi Tarifi
Fellah köftesi aslında ülkemizin değişik yerlerinde küçük farklılıklarla ...
Yemekleri yeniden ısıtırken yapılması gerekenler neler?
Bu tavsiyeler, yiyeceklerinizi güvenle saklamanıza ve besin kaynaklı hastalık ...
Gerçeği Kadar Leziz: Yalancı Mantı Tarifi
Klasik mantı tariflerinde el açması hamurları hazırlamak ayrı, içlerini ...
 
Dursun Gündoğdu
Kimseyi kandırmayın sayın başkan...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Fenerbahçe aşkın kulübü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanlar tembel mi?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer bu, olmaz deme her şey olur
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva