Antalya'da tiyatro aşkı
Antalya'da tiyatro aşkı
Antalya Falez plajlarında mavi gurur
Antalya Falez plajlarında mavi gurur
Tatlıtuğ hastalığını ilk kez açıkladı
Tatlıtuğ hastalığını ilk kez açıkladı
Eski milletvekili ve eşi kazada yaralandı
Eski milletvekili ve eşi kazada yaralandı
22 Mayıs 2025 Perşembe - 08:22

Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem

Karnabahar, farklı şekillerde pişirilip tüketilebilen besleyici bir sebze olsa da, tadının ortaya çıkması büyük ölçüde pişirme yöntemine bağlı. Gıda uzmanları, karnabaharın haşlanarak değil farklı şekillerde pişirilmesinin tadını daha cazip hale getirebildiğini söylüyor.

Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Karnabaharın seveni çok severken sevmeyen de kokusuna bile tahammül edemiyor. Tadı bazı damaklara hitap etmese de, sağlık açısından içerdiği vitamin ve minerallerle önemli bir yere sahip. Ancak uzmanlara göre, doğru tekniklerle pişirildiğinde karnabaharın tadı oldukça lezzetli hale getirilebiliyor.

KARNABAHARI HAŞLAMANIZ ÖNERİLMİYOR

En yaygın pişirme yöntemlerinden biri olan haşlama, sebzenin lezzetini azaltabiliyor. Uzun süre suda bırakılan karnabaharda, kükürtlü bileşikler ortaya çıkarak hem koku hem de tat açısından istenmeyen sonuçlar doğurabiliyor. Haşlama pratik olsa da, karnabaharı ızgarada ya da mangalda pişirmek çok daha lezzetli bir alternatif sunuyor.

Yüksek ısıda ızgaraya alınan karnabahar, içeriğindeki doğal şekerlerin karamelize olmasına neden olarak tadını belirgin şekilde zenginleştiriyor. Aynı zamanda, dış kısmında oluşan çıtır doku da ayrı bir lezzet katıyor.

Karnabahar dilimlenerek ızgara yapılabilir. Bu şekilde hem daha fazla lezzet kazandır hem de kömürleşme sayesinde farklı bir aroma elde edilir.

Bunun yanı sıra bazı uzmanlar, karnabaharı doğrudan ızgaraya atmadan önce mikrodalgada hafifçe buharda pişirmenin faydalı olduğunu ifade ediyor. Bu yöntem, sebzenin iç kısmının da tamamen pişmesini sağlarken yanma riskini de azaltıyor.

Izgara karnabahar, çorba, pilav ve makarnalarda kullanılabileceği gibi tek başına da servis edilebilir.

Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi olan sebzeleri daha lezzetli hale getirmenin yollarından biri de bu tür yaratıcı pişirme yöntemlerinden geçiyor. Karnabaharı sofranızın yıldızı haline getirmek için farklı pişirme yöntemlerini denemeniz yeterli olabilir.

 
Sessiz katil hipertansiyon!
 
Kaçak akaryakıta geçit yok! Özel ekip işbaşında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pilavı bir de böyle deneyin! Tadına bakan hayran kalıyor
Gün içerisinde koşuşturma sırasında çoğumuzun yemeğe düşünmeye vakti kalmıyor. ...
Ünlü şef mutfağında hangi Antalya ürünlerini kullanıyor
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ...
9 bin yıllık şifa hazinesi
Baharın taptaze lezzetlerinden biri olan enginar, yalnızca sofralarımıza ...
 
Makarnayı bir de böyle deneyin
Makarnayı seviyorsanız ama daha hafif bir alternatif arıyorsanız, kabakla ...
Etin yerini tutabilecek özellikte: Sofranızdan sakın eksik etmeyin
Kalorisi ve yağı düşük, ancak vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar, ...
Hem doyurucu hem ekonomik: Fellah Köftesi Tarifi
Fellah köftesi aslında ülkemizin değişik yerlerinde küçük farklılıklarla ...
 
Yemekleri yeniden ısıtırken yapılması gerekenler neler?
Bu tavsiyeler, yiyeceklerinizi güvenle saklamanıza ve besin kaynaklı hastalık ...
Gerçeği Kadar Leziz: Yalancı Mantı Tarifi
Klasik mantı tariflerinde el açması hamurları hazırlamak ayrı, içlerini ...
En Garanti Tarif: Tas Kebabı
Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için ...
 
Dursun Gündoğdu
Kimseyi kandırmayın sayın başkan...
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanlar tembel mi?
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Cengiz Topel ölümsüzdür
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer bu, olmaz deme her şey olur
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva