Antalya'da 'Çiçek Desenleri Günleri' başladı
Antalya'da 'Çiçek Desenleri Günleri' başladı
Ezgi Mola'nın evine çöktüler
Ezgi Mola'nın evine çöktüler
Antalya'da bahara eğlenceli karşılama
Antalya'da bahara eğlenceli karşılama
'7 Kocalı Hürmüz' Antalya'da sezona veda ediyor
'7 Kocalı Hürmüz' Antalya'da sezona veda ediyor
8 Mayıs 2025 Perşembe - 08:14

Makarnayı bir de böyle deneyin

Makarnayı seviyorsanız ama daha hafif bir alternatif arıyorsanız, kabakla yapılan bu spagetti tam size göre! Üstelik sadece bununla sınırlı değil...Kabak; yemeği, salatası, hatta tatlısıyla mutfakta çok yönlü bir malzeme. Besleyici değeri yüksek, kalorisi düşük ve lezzetiyle her öğüne uyum sağlıyor.

Makarnayı bir de böyle deneyin
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Kabak, çoğu kişi tarafından bitki olarak algılanmasına rağmen, tohum içerdiği için meyve olarak kabul ediliyor. Kabak, cucurbitaceae ailesinin dört çeşidinden birine aittir. Kalın bir kabukla içerisindeki naif yapısı korunur. Kabağın, Meksika ve Orta Amerika'da yaklaşık 7 bin 500 yıl önce keşfedildiği iddia edilmektedir. Yaz aylarında çıkan kabak, genelde pişirilerek tüketilir. 100 gramlık kabak ortalama 45 kcal enerji içerir. A, C, E ve K vitaminlerini içeren kabak; magnezyum, demir, bakır başta olmak üzere mineraller açısından da zengindir. Kabak; karoten alfa, karoten beta açısından da zengin sayılır.

'KABAK TADI VERMEK'
'Senin bu konuşmaların da artık kabak tadı vermeye başladı' deyimi, olumsuz durumların hoşa gitmemeye başladığını belirtmek amacıyla söylenir. Sürekli söylenen bir sözün ya da sürekli yapılan bir hareketin insanı bıktırdığını da ifade etmek anlamına gelebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...

KAŞKARİKAS

MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kabağın kabuğu
3 adet rendelenmiş domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı incecik kıyılmış dereotu
YAPILIŞI: Kabağı soyuyoruz, kabukları iyice yıkayıp temizliyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Kabak kabuklarını beş-altı dakika soteliyoruz ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz kabak kabuklarını 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. En son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakıyoruz.

AVOKADO PESTOLU KABAK SPAGETTİ

MALZEMELER
2 adet sakız kabak
1 adet avokado
1 demet taze fesleğen
2 diş sarımsak
25 gr. dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI: Kabakları spagetti gibi ince ve uzun şeritler olacak şekilde doğruyoruz. Fesleğen, fıstık, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu rondodan çekiyoruz ve pesto elde ediyoruz. Avokadoyu soyup içini pesto ile karıştırıyoruz. Hazırladığımız yeşil sosu, kabaklar ile harmanlayıp servis ediyoruz.

 
Saçlarınızı sakın böyle toplamayın!
 
Astım hastası olmamak için bu hataya dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Etin yerini tutabilecek özellikte: Sofranızdan sakın eksik etmeyin
Kalorisi ve yağı düşük, ancak vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar, ...
Hem doyurucu hem ekonomik: Fellah Köftesi Tarifi
Fellah köftesi aslında ülkemizin değişik yerlerinde küçük farklılıklarla ...
Yemekleri yeniden ısıtırken yapılması gerekenler neler?
Bu tavsiyeler, yiyeceklerinizi güvenle saklamanıza ve besin kaynaklı hastalık ...
 
Gerçeği Kadar Leziz: Yalancı Mantı Tarifi
Klasik mantı tariflerinde el açması hamurları hazırlamak ayrı, içlerini ...
En Garanti Tarif: Tas Kebabı
Suyuna ekmek banılacak yemekleri sevenler ve etten vazgeçemeyenler için ...
Çocukların sevgilisi: Fırında sebzeli köfte tarifi
Çocukken makarna tek başına yenmezdi, yanına mutlaka köfte konurdu. Şimdi ...
 
Tek bir malzemeyle muhteşem kurabiyenin sırrı
Son yılların en popüler mutfak aletlerinden biri olan hava fritözleri, ...
Yavaş yemek sağlık için neden faydalı?
Yemek yeme hızımız, sindirim ve yemek tatmininden kilo kontrolü ve genel ...
Etlisine Rakip: Tavuklu Çökertme Kebabı Tarifi
Türk mutfağının en sevilen kebaplarından biri olan çökertme kebabı, bu ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya turizmi bu velede yenik mi düşecek?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kemer bu, olmaz deme her şey olur
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Bu saldırı ders olsun 
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Antalya’dan hikayeler…
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Denizin güzelliği ve yaşadığım simit şoku…
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Mayıs'ta Plüton, Kova burcunda geri hareketine başlayacak. Bu yerleşim, sosyal çevre, arkadaşlıklar ve topluluklarla ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva