Vali Şahin, namaz çıkışı bayramlaştı
Vali Şahin, namaz çıkışı bayramlaştı
Norveçli kadının Side'deki evinde cansız bedeni bulundu
Norveçli kadının Side'deki evinde cansız bedeni bulundu
Antalya'da cami imamı kurban kestikten sonra yaşamını yitirdi
Antalya'da cami imamı kurban kestikten sonra yaşamını yitirdi
Trafik cezalarına AKP'den de tepki var
Trafik cezalarına AKP'den de tepki var
4 Haziran 2025 Çarşamba - 14:17

Marmaray olayındaki 'Mavi gömlekli' genç ilk kez konuştu

İstanbul Maltepe’de Marmaray’da yaşanan olayda 'Mavi gömlekli çocuk' olarak tanınan ve büyük tepki gören İbrahim Aktan, konuştu.

Marmaray olayındaki  Mavi gömlekli  genç ilk kez konuştu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İstanbul Maltepe’de Marmaray’da çıkan tartışma, sosyal medyada yayılan görüntülerle beraber Türkiye'nin gündemine gelmişti. "Mavi gömlekli çocuk" olarak tanınan ve büyük tepki gören üniversite öğrencisi Aktan, Marmaray'da yaşanan olayla ilgili konuştu.

Hürriyet'e konuşan İbrahim Aktan, “Ben vurmadım, kadını korumak istedim” sözleriyle kendini savunurken "Bir daha mavi gömlek giymem" dedi.

Aktan, şu ifadeleri kullandı:

"Mimarlık öğrencisiyim. Okuldan eve dönmek için Marmaray’a binmiştim. Bostancı’da baba, çocuklarıyla trene binmeye çalışıyordu. Kapı önünde 17-18 yaşlarında bir kız vardı. Adam girer girmez kıza yüksek sesle bağırarak 'Sen niye orada durup beni engelliyorsun?' dedi. Oysa yan taraf bomboştu, geçilebilirdi. Kız 'Afedersiniz abi' dedi ama adam devam etti. Kapı kapanıp yolculuk başlayınca sözleri hakarete dönüştü. Etraftakiler de rahatsız oldu, kız ağlamaya başladı.

"GENÇ BİR KADINI KORUMAYA ÇALIŞTIM"

"Yumruk atan kişi, adama 'Niye bu tonda konuşuyorsunuz?' diye uyardı. Tartışma çıktı. Sarışın bir kadın da uyaran adama 'Sen niye karışıyorsun?' deyince dayanamadım, ben de müdahil oldum. Sadece sözlü uyarıda bulundum. Yumruk atan kişinin saldıracağını hiç düşünmemiştim. Kapı açılır açılmaz adam döndü yumruk attı, diğer adamın burnu patladı. İlk ben araya girdim, yumruk atanı ittim. 'Çocuklar var, ne yapıyorsunuz?' dedim. Yumruk yiyen adam da bana 'Senin yüzünden oldu' dedi. Beni itti, ben de sadece ittim. Kesinlikle vurmadım. Görüntüler var. Genç bir kadını korumaya çalıştım. Ailesi beni arayıp teşekkür etti. Olay bana patladı. Sosyal medyadaki eksik bilgiler ve görüntüler bu algıyı doğurdu."

Aktan sözlerine 'kesinlikle vurmadım' diyerek devam ettiği ve sosyal medyadaki eksik bilgiler ve görüntülerin kendi vurmamasına rağmen bu algıyı doğurduğunu savundu.

"AĞIR MESAJLAR GELMEYE BAŞLADI"

Tehditler yüzünden kendisinin de ailesinin de zor zamanlar geçirdiğini ve evlerine dahi gidemediklerini belirten Aktan, kavganın ardından yaşananları şu şekilde aktardı;

“Aslında ben ondan şikâyetçiydim. Ama karakolda büyüklerimiz ‘O şikâyetçi değil, sen de olma olay büyümesin’ dediler. Ben de şikâyetçi olmadım, orada kapattık. Eve geldim. Başta bir şey anlamadım, sonra baktım sosyal medya patlamış. Sonra ‘görüşeceğiz’ diye bir retweet olmuş. Giderek doz daha da arttı. Telefonlarım aranmaya başladı. ‘Seni öldüreceğiz, keseceğiz, kafanı koparacağız’ diye. Sonra bir boyut daha atladılar. Babama, anneme, kız kardeşime ağır mesajlar gelmeye başladı. İş çığırından çıktı. Anlamadım ne olduğunu. O günden beri evimde kalmıyorum. Kız kardeşimin de annemin de psikolojisi bozuldu.”

"ASLA MAVİ GÖMLEK GİYMEM"

“Sosyal medyada ‘mavi gömlekli çocuk’ diye yayıldım. Kimlik bilgilerim, bütün detaylar paylaşılmış. Artık asla mavi gömlek giymeyeceğim.

 
THY’den 378 ek sefer
 
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY’den 378 ek sefer
TÜRK Hava Yolları (THY) Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini ...
Kendisini ve 4 yaşındaki oğlunu jiletle yaraladı
MERSİN'de Hacer Y. (38) jiletle önce kendi vücudunu ardından da 4 yaşındaki ...
Milli bisikletçi Mustafa Ayyorkun hayatını kaybetti
İRAN'da düzenlenen 2025 Tour Of İran yarışında geçirdiği kaza sonucu ağır ...
 
Acı tablo: 5 ayda 86 kadın öldürüldü
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun yayınladığı 2025 Mayıs ...
Meteoroloji'den 'sıcak hava' uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 4 Haziran Çarşamba gününe ilişkin hava ...
Gazeteci Gökhan Özbek hayatını kaybetti
23 Derece'nin sahibi gazeteci Gökhan Özbek, hayatını kaybetti.
 
Kahve içen kadınlara müjde
Kahve içen 47 bin kadın üzerinde yapılan son araştırma, bu alışkanlığın ...
43 zehir taciri tutuklandı
İÇİŞLERİ Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla'da uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
Buzdolabınızı böyle kullanıyorsanız dikkat!
Mutfakta, yiyeceklerimizin daha uzun ömürlü olması için buzdolabı kullanırız. ...
 
Dursun Gündoğdu
Mini takıntılarım
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Antalya çıkarması
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanlar tembel mi?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva