Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu ve Akdeniz'in doğu kesimleri, Batı Karadeniz ile Doğu Anadolu (Erzincan, Erzurum, Ardahan, Van ve Iğdır Hariç), Güneydoğu Anadolu(Şanlıurfa hariç) ve Giresun çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Giresun'un iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek olan yağışların Batı Karadeniz kıyıları ile Mersin ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.
RÜZGAR: Genellikle yurdun batı kesimlerinde kuzeyli, doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Batı Karadeniz kıyıları ile Mersin, Adana, Bingöl, Muş ve Hakkari çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara'nın kuzeyi ile Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DİKKAT 20 CM KAR GELİYOR!
CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Aralığın ilk haftasında bitiriyoruz neredeyse, ilk defa bir kış havasını hissediyoruz şu anda. Yani sıcaklık hakikaten üşütüyor. Çünkü rüzgarla birlikte hissedilen sıcaklık zannedersem 3-4 dereceye kadar düştü şu anda.
Bir kışı hissediyoruz, kar yok bir tek burada. Bugünden sonra yağmur kesiliyor biraz İstanbul'da. Ama bugün, yarın, perşembe günü hatta önümüzdeki hafta sonuna kadar Doğu Anadolu'da kar yağışı var. Bu Doğu Anadolu'da kar yağışı yaklaşık 15-20 cm'lik yerde örtü yapabilir.
Nerede bu? Kars, Ardahan, Van, Bitlis civarlarında hafta sonuna doğru da Sivas'a gelecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yani Kastamonu'nun iç kesimlerinde kar yağışı bu hafta sonuna kadar devam edecek gibi gözüküyor. Batıda yağış biraz kesiliyor ama bugün Zonguldak civarlarında kuvvetli yağmur var. Bir de Mersin, Adana civarında kuvvetli yağmur var. Sıcaklıklar düştü. Nereye kadar düştü sıcaklar? Ortalamaya kadar düştü. Esasında onun altına düşmedi. Yani İstanbul'da 12 derece ama rüzgar tabii ki bu hissettiğimiz sıcaklığı çok fazla düşürdü. Bu hafta bu şekilde geçecek gibi görünüyor.
BU HAFTA HAVA SOĞUK MU OLACAK?
Bu hafta soğuk olacak. Sıcaklık 13 dereceyi pek geçmeyecek İstanbul'da. 12, 13 derece civarında dolaşacak. Türkiye'nin diğer bölgelerinde ise sıcaklıklar ortalama civarında devam edecek. Yine ortalamanın altında yok. Fakat Anadolu'da yüksek olduğu için burada kar yağışı yapacak sıcaklıklar var. Yani 4 derecenin, 5 derecenin altına düşebilir.
Anadolu'da, Doğu Anadolu'da kar yağışı, kar yağışının olduğu yerlere baktığımız zaman bu ay sonuna kadar yani Aralık sonuna kadar pek batıda kar yağışı yok. Görünmüyor ama doğuda kar yağışı devam edecek. Hatta aralık ayının son haftasında biraz daha kuvvetli gözüküyor. Nerelerde? Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu'da, Sivas'ın öbür tarafında görünecek.
İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?
Şunu da belirtmek lazım. Yani Uludağ'dan veya işte Kartepe'den bahsetmiyoruz. Anadolu'dan İstanbul'dan bahsediyoruz. İstanbul'da kar yağışı Aralık ayında pek yok. Yani önümüzdeki ay, ocak ayının ikinci haftası gibi belki yağabilecek. Onun dışında bu sene kış biraz da geç gidecek. Geç gelecek geç gidecek.
İstanbul'da sağanak yağış tehlikesi yok şu andan itibaren. Dün gece vardı. Uzun süre Anadolu yakasında çok kuvvetli yağışlar meydana geldi ve bazı taşkınlarına neden oldu. Ama bugün Batı Karadeniz'de Zonguldak, Bartın, Kastamonu civarlarında kuvvetli yağış var. Aynı şekilde güneyde Mersin, Adana civarlarında kuvvetli yağış su baskınları yapabilir.
KUVVETLİ YAĞIŞ, KAR VE FIRTINA UYARISI
Türkiye'nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış, kuvvetli kar ve fırtına uyarısında bulunuldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde gece saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli sağanak bekleniyor.
Yarın sabah saatlerinden itibaren ise Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda görülecek yağışların, Hakkari, Şırnak'ın doğusu, Siirt-Pervari ilçesi ile Van'ın güneyinin yüksek kesimlerinde gece saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli kar şeklinde olması tahmin ediliyor.
Öte yandan, Güney Ege'nin kuzeyinde rüzgarın, yarın günün ilk saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi öngörülüyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Doğu Akdeniz'in batısında bugün akşam saatlerinden sonra doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenen fırtınanın, yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.
BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BURSA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
ÇANAKKALE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu
İSTANBUL °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu
KIRKLARELİ °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu
EGE
Parçalı bulutlu, iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
A.KARAHİSAR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu
DENİZLİ °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu
İZMİR °C, 17°C
Parçalı bulutlu
MANİSA °C, 14°C
Parçalı bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ve Antalya'nın doğu çevrelerinin aralıklı sağanak, kıyı kesimlerinin yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Mersin ve Adana çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ADANA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ANTALYA °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
HATAY °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ISPARTA °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu
İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ANKARA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu
ÇANKIRI °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu
ESKİŞEHİR °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu
KONYA °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu
BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, batı kıyılarında yer yer kuvvetli olmak üzere, Sinop haricinde bölgenin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BOLU °C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
DÜZCE °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
SİNOP °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu
ZONGULDAK °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Giresun çevrelerinin yer yer yağmur ve sağanak, iç kesimlerinin yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
AMASYA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu
RİZE °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu
SAMSUN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu
TRABZON °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu
DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Erzincan, Erzurum, Ardahan, Van ve Iğdır haricinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması beklenmektedir.
ERZURUM °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu
KARS °C, 5°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı
MALATYA °C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
VAN °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu
GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa haricinde bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATMAN °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
DİYARBAKIR °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
GAZİANTEP °C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
SİİRT °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı
(Milliyet)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
|||||||
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
|
||||||||||||
|
|
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
||||||||||||
