Antalya'da ortaokullu yazardan imza günü
Antalya'da ortaokullu yazardan imza günü
AÜ Hastanesi yeni inşaatı yüzde 30 tamamlandı
AÜ Hastanesi yeni inşaatı yüzde 30 tamamlandı
Antalya Çıralı'da sahil temizliği
Antalya Çıralı'da sahil temizliği
'Çiftçi toprağından kopmak istemiyor'
'Çiftçi toprağından kopmak istemiyor'
14 Mayıs 2026 Perşembe - 15:38

Türkiye'de en çok sipariş edilen yemekler belli oldu

Ticaret Bakanlığı’nın 2025 yılı e-ticaret verileri, Türkiye’nin yemek siparişi alışkanlıklarında yaşanan keskin dönüşümü ortaya koydu.

Türkiye de en çok sipariş edilen yemekler belli oldu
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye’de e-Ticaretin Görünümü Raporu 2025” verilerine göre, e-ticaret ekosistemindeki hızlı dönüşüm tüketicilerin hız, erişilebilirlik, esneklik ve ürün çeşitliliğine yönelik beklentilerini artırıyor. Özellikle hızlı teslimat odaklı modeller, sektörün büyümesinde belirleyici rol oynuyor.

HIZLI TİCARET MODELİ E-TİCARETİN EN DİNAMİK ALANI OLDU

Motokuryeler aracılığıyla kısa sürede teslimat sağlayan hızlı ticaret, e-ticaretin en çok büyüyen alanlarından biri olarak öne çıkıyor. “Karanlık mağazalar” olarak bilinen yalnızca çevrim içi siparişlere yönelik küçük depo yapıları, yerel iş birlikleri ve gelişmiş lojistik altyapılar bu büyümeyi destekliyor.

Bu model özellikle gıda, süpermarket ve yemek sektörlerinde güçlü bir genişleme gösteriyor.

HIZLI TİCARET HACMİ 388,7 MİLYAR TL’YE ULAŞTI

2025 yılı itibarıyla anında ve randevulu teslimatları kapsayan hızlı ticaret hacmi, bir önceki yıla göre yüzde 55,6 artarak 388,7 milyar TL seviyesine çıktı. 2019-2025 döneminde yıllık bileşik büyüme oranı yüzde 138,7 olarak hesaplandı.

Hızlı ticaretin toplam e-ticaret hacmi içindeki payı ise 2019’da yüzde 1,6 seviyesindeyken, 2025 itibarıyla yüzde 8,5’e yükseldi.

YEMEK SEKTÖRÜ HIZLI TİCARETTE LİDER KONUMDA

Hızlı ticaret hacminin büyük bölümünü yemek ile gıda ve süpermarket kategorileri oluşturdu. Verilere göre yemek sektörü yüzde 69,5 payla ilk sırada yer alırken, gıda ve süpermarket kategorisi yüzde 30,5 pay aldı.

TÜKETİCİLER EN ÇOK ATIŞTIRMALIK VE YEMEK SİPARİŞ ETTİ

Gıda ve süpermarket kategorisinde en çok sipariş edilen ürün grubu 4,64 milyar TL ile çikolata, gofret ve bisküvi gibi atıştırmalıklar oldu. Bunu 3,96 milyar TL ile temizlik ve ev bakım ürünleri, 3,46 milyar TL ile piliç, tavuk ve hindi ürünleri izledi. Köfte ve işlenmiş et 3,43 milyar TL, süt 3,01 milyar TL ve pet şişe su 2,88 milyar TL ile öne çıkan diğer ürünler arasında yer aldı.

HAMBURGER VE PİZZA YEMEK KATEGORİSİNDE İLK SIRADA

Yoğun yaşam temposunun etkisiyle değişen tüketim alışkanlıkları yemek siparişlerine de yansıdı. Hızlı ticaret kapsamında yemek kategorisinde en yüksek harcama 26,74 milyar TL ile hamburgerde gerçekleşti. Pizza 17,03 milyar TL, tavuk döner 12,56 milyar TL ve lahmacun 6,67 milyar TL ile takip etti.

Izgara köfte ve et yemekleri 5,08 milyar TL, çiğ köfte 4,18 milyar TL, tost ve sandviç ise 3,9 milyar TL ile öne çıkan diğer ürün grupları arasında yer aldı.

HIZLI TİCARET İSTANBUL’DA YOĞUNLAŞTI

Hızlı ticaretin işlem hacmi ve sipariş sayısının büyük bölümü büyükşehirlerde toplandı. İstanbul, hızlı ticaret hacminin yüzde 55,4’ünü ve işlem sayısının yüzde 57,7’sini oluşturdu.

Ankara yüzde 8,1 hacim ve yüzde 7,4 işlem payıyla ikinci sırada yer alırken, İzmir yüzde 7 hacim ve yüzde 6,6 işlem payıyla üçüncü oldu. Bursa yüzde 3,7, Antalya yüzde 3 ve Kocaeli yüzde 2 pay ile öne çıkan diğer iller arasında yer aldı.

(Cumhuriyet)

 
Vali Aktaş'tan Kaymakam Yosunkaya'ya ziyaret
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorumluluk almaktan kaçınmıyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kuşkonmaz çorbası tarifi
Kuşkonmaz mutfağımızda çok bilinmeyen ancak faydaları saymakla bitmeyen ...
Dondurulmuş gıdada ölümcül hata!
Dondurulmuş gıdalar pratikliği sayesinde mutfaklarımızın vazgeçilmezi ...
TSE'den o gıdaya standart düzenlemesi
Merdiven altı üretim risk unsuru taşıyan bir üretim biçimidir. Ciddi kimyasal ...
 
Yabancı Dil Öğrenmek için En İyi Online Eğitim Platformları
Yabancı dil öğrenmek isteyenler için en iyi online platformları derledik. ...
Türkiye'nin en faydalı peyniri belli oldu
Bilimsel araştırmalar, Türkiye’de üretilen 75 farklı peynir çeşidini besin ...
Ayın Gastronomi Akımı: Türk Kahvesinin Yolculuğu
Bir zamanlar ritüelin parçası olan Türk kahvesi, bugün tatlı mutfağında ...
 
Tavuklu Hünkar Beğendi ile iftarda lezzet var
Ramazan denince sıklıkla yapılan geleneksel hünkar beğendiyi bu kez tavukla ...
Dışarıda iftar lüks oldu
2026 yılı "Ramazan Sofraları Araştırması", yurttaşın iftar tercihini net ...
Antalya'da restoran ve kafelerle ilgili, 'Kapanma riski var' uyarısı
Antalya Restoran ve Kafe İşletmecileri Derneği Başkanı ve ATSO 37.Grup ...
 
Dursun Gündoğdu
Haberiniz var mı Tuba hanım?
YAZARLAR
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Barselona şampiyon oldu
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Futbolun adaleti
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Yaşlısın sen, sokakta kal...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya semalarında gurur, içimizde burukluk
İsa Altun
İsa Altun
Öfke, stres ve bağımlılık
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Nisan ayında burcunda gerçekleşen Yeni Ay, sana finansal anlamda güçlü bir imparatorluk kurma gücü veriyor. Kariyerindeki ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva