Antalya'da siber suç operasyonunda 3 kişi tutuklandı
Antalya'da siber suç operasyonunda 3 kişi tutuklandı
İrem Derici 40 dikişle sahne aldı
İrem Derici 40 dikişle sahne aldı
Şef Selin Angun cinayetinde yeni detay
Şef Selin Angun cinayetinde yeni detay
Antalya'da Yöreler Renkler Festivali'ne tatlı final
Antalya'da Yöreler Renkler Festivali'ne tatlı final
15 Eylül 2025 Pazartesi - 13:11

Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi

Trakya topraklarının sadece böreği meşhur değil.. Bu tarifimiz nice güzellikleriyle bizi büyüleyen Trakya'nın ana yemekleri ile de oldukça ün saldığının bir kanıtı. Tavuk baget kullanarak yaptığımız bu yemek hem ekonomik hem de oldukça bereketli.

Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Yanına muhteşem mezelerden birini tercih edebilir, arkasından güzel bir şerbetli tatlı ile sofranızı neşe ile doldurabilirsiniz. Trakya kapama lezzeti ve kolaylığı ile emrinize amade... Şimdiden afiyet olsun!

Malzemeler

Trakya kapamanın tavukları için:

  • 12 adet tavuk baget

  • 1 adet kuru soğan (orta boy)

  • 2 tatlı kaşığı tuz

  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber

  • 1 adet havuç

  • 5 dal maydanoz sapı

  • 1 adet defne yaprağı

  • 2 litre soğuk su

Trakya kapamanın pilavı için:

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 adet kuru soğan (orta boy)

  • 3 su bardağı baldo pirinç

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 yemek kaşığı kuru nane

  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

  • 1 litre tavuk suyu

Trakya Kapama Tarifinin Püf Noktası

Kapamadaki tavuk ve pilavın lezzetinin iyice oturması için, fırından çıktıktan sonra dinlendirmeyi ihmal etmeyin.

Trakya Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk kapama için ilk olarak tavukları derin bir tencereye alın. Üzerine soyulmuş soğan, iri doğranmış havuç, maydanoz sapları, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da koyduktan sonra suyu ekleyin.

  2. Tencereyi ocağa alın ve altını yüksek ateşte açın. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın. Üzerinde köpük oluşursa kaşıkla mutlaka alın. Tavuklar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Tavukları içinden alıp suyunu ayrı bir yere süzün.

  3. Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin, ardından süzüp yıkayın ve kuruması için süzgeçte bekletin. Geniş bir tava ya da tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuzla yumuşayana kadar kavurun. Tavaya pirinçleri ekleyin.

  4. Bulguru da ekleyip dışları kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin. Son olarak baharatları da ekleyip ocaktan alın.

  5. Pilav karışımını geniş bir fırın tepsisine aktarın, tavukları üzerine dizin ve sıcak tavuk suyunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fanlı fırında pilav suyu çekip tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  6. Fırından çıkan kapamayı 10-15 dakika oda sıcaklığında demlendirin ve servis edin.

  7. Trakya kapama hazır. Afiyet olsun!

Trakya Kapama Tarifinin Pişirme Önerisi

Tavukların üzerinin altın sarısı olana kadar kızartılması gerekiyor.

 
Boşanma aşamasındaki eşini pompalı tüfekle yaralayarak kaçtı
 
Akdeniz’in sahnesi Kepez’de açılıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Evdeki malzemelerle pratik fincan tatlısı
Pratik lezzetlerden vazgeçemeyenlere, yemeklerin sunumuna önem verenlere ...
Dünyanın en iyi 50 mutfağı belli oldu!
Dünya çapında en çok takipçiye sahip gastronomi platformu olan TasteAtlas, ...
İçi Sulu Sulu: Cipsli Çıtır Tavuk
Dışı çıtır, içi sulu mu sulu yumuşacık tavuk parçalarını sofranıza davet etmeye hazır mısınız?
 
Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi
Mantar sevenler buraya! Klasik mantar soteye rakip olacak, "bugün ne pişirsem" ...
Fransız Klasiği: Ratatuy tarifi
Ratatuy, Fransız mutfağının en renkli ve lezzet dolu sebze yemeklerinden ...
Kurban Bayramı'nda sofraların yıldızı olacak
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan helvalar, hem yapımı kolay hem de ...
 
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
Sulu kavurmasından güveçte kaşarlı kavurmaya, çoban kavurmadan düdüklüde ...
Mayonez Çok Yakışır: Tatlı Patates Kızartması tarifi
Tatlı patatesin en güzel hallerinden biri ile sizlerleyiz. Kızartma yapmayı ...
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi
Bildiğimiz kabak dolması hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
 27 milyon imza
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanya başarabilecek mi?
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Gerçek iktidarın sahibi halktır
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül'de Satürn'ün geri hareketle Balık burcuna dönmesi bu hafta sizi görünür olmayan yüklerle daha fazla yüzleştirebilir; ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva