Yanına muhteşem mezelerden birini tercih edebilir, arkasından güzel bir şerbetli tatlı ile sofranızı neşe ile doldurabilirsiniz. Trakya kapama lezzeti ve kolaylığı ile emrinize amade... Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
Trakya kapamanın tavukları için:
12 adet tavuk baget
1 adet kuru soğan (orta boy)
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 adet havuç
5 dal maydanoz sapı
1 adet defne yaprağı
2 litre soğuk su
Trakya kapamanın pilavı için:
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kuru soğan (orta boy)
3 su bardağı baldo pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 litre tavuk suyu
Trakya Kapama Tarifinin Püf Noktası
Kapamadaki tavuk ve pilavın lezzetinin iyice oturması için, fırından çıktıktan sonra dinlendirmeyi ihmal etmeyin.
Trakya Kapama Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuk kapama için ilk olarak tavukları derin bir tencereye alın. Üzerine soyulmuş soğan, iri doğranmış havuç, maydanoz sapları, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da koyduktan sonra suyu ekleyin.
Tencereyi ocağa alın ve altını yüksek ateşte açın. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın. Üzerinde köpük oluşursa kaşıkla mutlaka alın. Tavuklar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Tavukları içinden alıp suyunu ayrı bir yere süzün.
Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin, ardından süzüp yıkayın ve kuruması için süzgeçte bekletin. Geniş bir tava ya da tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuzla yumuşayana kadar kavurun. Tavaya pirinçleri ekleyin.
Bulguru da ekleyip dışları kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin. Son olarak baharatları da ekleyip ocaktan alın.
Pilav karışımını geniş bir fırın tepsisine aktarın, tavukları üzerine dizin ve sıcak tavuk suyunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fanlı fırında pilav suyu çekip tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıkan kapamayı 10-15 dakika oda sıcaklığında demlendirin ve servis edin.
Trakya kapama hazır. Afiyet olsun!
Trakya Kapama Tarifinin Pişirme Önerisi
Tavukların üzerinin altın sarısı olana kadar kızartılması gerekiyor.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |