Halk müziğinin usta ismi yaşamını yitirdi
Halk müziğinin usta ismi yaşamını yitirdi
Aile Hekimliği Kanunu'nda değişiklikler
Aile Hekimliği Kanunu'nda değişiklikler
Türk profesöre Rusya'dan onursal üyelik belgesi
Türk profesöre Rusya'dan onursal üyelik belgesi
Şiir severler Antalya'da plajda buluştu
Şiir severler Antalya'da plajda buluştu
17 Haziran 2025 Salı - 08:18

Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi

Mantar sevenler buraya! Klasik mantar soteye rakip olacak, "bugün ne pişirsem" derdini bitirecek güveçte mantar sote yapıyoruz.

Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Güveçte mantar sote, suyuna ekmek banmalık, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Üstelik kaşar ilavesiyle lezzeti katlanıyor. Kaşarı uzayan, bol ekmek yediren bir yemek tarifi sizi bekliyor.

Malzemeler

Güveçte mantar sote için:

  • 400 gram mantar

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

  • 1 adet soğan (küçük küpler halinde doğranmış)

  • 2 adet yeşil biber(doğranmış)

  • 2 diş sarımsak(dilimlenmiş)

  • 2 adet domates(iri doğranmış)

  • 1 yemek kaşığı domates salçası

  • 3 adet domates rendesi

  • 1,5 çay kaşığı tuz

  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

  • 2 çay kaşığı kekik

  • 1 adet defne yaprağı

Güveçte mantar sotenin üzeri için:

  • 70 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

  • 1 avuç maydanoz(ince kıyılmış)

Güveçte Mantar Sote Tarifinin Püf Noktası

Pişirme sonrası defne yaprağını yemeden önce mutlaka çıkarın, acı bir tat bırakabilir.

Güveçte Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Güveçte mantar sote için önce fırını 190 dereceye ayarlayın.

  2. Mantarları tereyağı ile birlikte ocakta suyunu salıp çekene kadar soteleyin.

  3. Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğan, yeşil biber ve dilimlenmiş sarımsakları 3-4 dakika soteleyin.

  4. Üzerine iri doğranmış domatesler, domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

  5. Son olarak tavaya domates rendesini ekleyip kekik ve defne yaprağıyla aromalandırıp 4-5 dakika orta ateşte pişirin.

  6. Güveç kaplara domatesli harcı yayın. Üzerine mantarları yerleştirip, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.

  7. Kaşar eriyip, üzeri kızarana kadar fırınlayın ve üzerine biraz maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis edin. Güveçte mantar sote hazır. Afiyet olsun!

Güveçte Mantar Sote Tarifinin Pişirme Önerisi

Mantarlar önce suyunu salıp sonra çektiği için kısık ateşte sotelemek yerine yüksek ateş tercih edilmeli. Bu, hem suyunu hızlı çekmesini sağlar hem de lezzetini korur.

 
CHP'li belediye başkanları Balıkesir'de bir araya gelecek
 
Akaryakıta zam geldi, tablo değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransız Klasiği: Ratatuy tarifi
Ratatuy, Fransız mutfağının en renkli ve lezzet dolu sebze yemeklerinden ...
Kurban Bayramı'nda sofraların yıldızı olacak
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan helvalar, hem yapımı kolay hem de ...
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
Sulu kavurmasından güveçte kaşarlı kavurmaya, çoban kavurmadan düdüklüde ...
 
Mayonez Çok Yakışır: Tatlı Patates Kızartması tarifi
Tatlı patatesin en güzel hallerinden biri ile sizlerleyiz. Kızartma yapmayı ...
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi
Bildiğimiz kabak dolması hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.
Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem
Karnabahar, farklı şekillerde pişirilip tüketilebilen besleyici bir sebze ...
 
Pilavı bir de böyle deneyin! Tadına bakan hayran kalıyor
Gün içerisinde koşuşturma sırasında çoğumuzun yemeğe düşünmeye vakti kalmıyor. ...
Ünlü şef mutfağında hangi Antalya ürünlerini kullanıyor
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ...
9 bin yıllık şifa hazinesi
Baharın taptaze lezzetlerinden biri olan enginar, yalnızca sofralarımıza ...
 
Dursun Gündoğdu
Kayınço coştu
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Örnek insan Özgür Özel
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Sağlıklı diyetin beş anahtarı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva