Güveçte mantar sote, suyuna ekmek banmalık, pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Üstelik kaşar ilavesiyle lezzeti katlanıyor. Kaşarı uzayan, bol ekmek yediren bir yemek tarifi sizi bekliyor.
Malzemeler
Güveçte mantar sote için:
400 gram mantar
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan (küçük küpler halinde doğranmış)
2 adet yeşil biber(doğranmış)
2 diş sarımsak(dilimlenmiş)
2 adet domates(iri doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet domates rendesi
1,5 çay kaşığı tuz
1 tutam taze çekilmiş karabiber
2 çay kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
Güveçte mantar sotenin üzeri için:
70 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 avuç maydanoz(ince kıyılmış)
Güveçte Mantar Sote Tarifinin Püf Noktası
Pişirme sonrası defne yaprağını yemeden önce mutlaka çıkarın, acı bir tat bırakabilir.
Güveçte Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
Güveçte mantar sote için önce fırını 190 dereceye ayarlayın.
Mantarları tereyağı ile birlikte ocakta suyunu salıp çekene kadar soteleyin.
Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte doğranmış soğan, yeşil biber ve dilimlenmiş sarımsakları 3-4 dakika soteleyin.
Üzerine iri doğranmış domatesler, domates salçası, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Son olarak tavaya domates rendesini ekleyip kekik ve defne yaprağıyla aromalandırıp 4-5 dakika orta ateşte pişirin.
Güveç kaplara domatesli harcı yayın. Üzerine mantarları yerleştirip, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
Kaşar eriyip, üzeri kızarana kadar fırınlayın ve üzerine biraz maydanoz serpiştirip sıcak olarak servis edin. Güveçte mantar sote hazır. Afiyet olsun!
Güveçte Mantar Sote Tarifinin Pişirme Önerisi
Mantarlar önce suyunu salıp sonra çektiği için kısık ateşte sotelemek yerine yüksek ateş tercih edilmeli. Bu, hem suyunu hızlı çekmesini sağlar hem de lezzetini korur.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|||||
|
|
![]() Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım. |
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
![]() Koç ![]() 21 Mart - 20 Nisan
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() |