Vali Şahin, namaz çıkışı bayramlaştı
Vali Şahin, namaz çıkışı bayramlaştı
Norveçli kadının Side'deki evinde cansız bedeni bulundu
Norveçli kadının Side'deki evinde cansız bedeni bulundu
Antalya'da cami imamı kurban kestikten sonra yaşamını yitirdi
Antalya'da cami imamı kurban kestikten sonra yaşamını yitirdi
Trafik cezalarına AKP'den de tepki var
Trafik cezalarına AKP'den de tepki var
5 Haziran 2025 Perşembe - 15:22

Kurban Bayramı'nda sofraların yıldızı olacak

Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan helvalar, hem yapımı kolay hem de damaklarda iz bırakan tatlılar arasında yer alıyor. İşte Kurban Bayramı’na özel, kısa sürede hazırlayabileceğiniz üç lezzetli helva tarifi...

Kurban Bayramı nda sofraların yıldızı olacak
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

İster misafirlere ikram edin, ister ailenizle paylaşıyor olun bu tarifler bayram sofralarınıza lezzet katacak...

İRMİK HELVASI

MALZEMELER
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
1.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı kırılmış ceviz

YAPILIŞI: Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Ardından tereyağını tencereye alıp eritiyoruz. İrmik ve unu ekleyip rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavuruyoruz. Kaynayan şerbete sütü ekleyip karıştırıyoruz ve irmiğe ilave ediyoruz. Cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. Tahta kaşıkla beş dakika karıştırarak pişiriyoruz. Süsleyip servis ediyoruz.

SARAY HELVASI

MALZEMELER
4 su bardağı un
1 paket margarin
1 su bardağı pudra şekeri

YAPILIŞI: Unu, tavada kısık ateşte hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. Tel süzgeçten geçirip eliyoruz. Margarini eritip ılıtıyoruz. Margarin ve pudra şekerini, una ilave ediyoruz. İyice karıştırarak margarini una yediriyoruz ve helvayı tepsiye bastırıp üzerini düzeltiyoruz. Dilimleyip servis yapıyoruz.

UN HELVASI

MALZEMELER
1.5 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un

ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI: Sıvı yağ ve unu tavaya alıp un kızarana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Bu sırada sıcak su da hazır olmalı. Sıcak suyun içine şeker atıyoruz ve karıştırarak eritiyoruz. Kızaran unun içine, sürekli seri bir şekilde karıştırarak yavaş yavaş şerbeti ekliyoruz. İki-üç dakika daha kısık ateşte karıştırarak, un, şerbeti çekene kadar pişiriyoruz. İsterseniz içine ceviz veya fındık da koyabilirsiniz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

(Sabah- İdil Çimrin)

 
Papara'dan 'bloke' açıklaması
 
Kabin öksürüğü tehlikesi: Seyahat edenler risk altında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
Sulu kavurmasından güveçte kaşarlı kavurmaya, çoban kavurmadan düdüklüde ...
Mayonez Çok Yakışır: Tatlı Patates Kızartması tarifi
Tatlı patatesin en güzel hallerinden biri ile sizlerleyiz. Kızartma yapmayı ...
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi
Bildiğimiz kabak dolması hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.
 
Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem
Karnabahar, farklı şekillerde pişirilip tüketilebilen besleyici bir sebze ...
Pilavı bir de böyle deneyin! Tadına bakan hayran kalıyor
Gün içerisinde koşuşturma sırasında çoğumuzun yemeğe düşünmeye vakti kalmıyor. ...
Ünlü şef mutfağında hangi Antalya ürünlerini kullanıyor
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ...
 
9 bin yıllık şifa hazinesi
Baharın taptaze lezzetlerinden biri olan enginar, yalnızca sofralarımıza ...
Makarnayı bir de böyle deneyin
Makarnayı seviyorsanız ama daha hafif bir alternatif arıyorsanız, kabakla ...
Etin yerini tutabilecek özellikte: Sofranızdan sakın eksik etmeyin
Kalorisi ve yağı düşük, ancak vitamin ve minerallerle dolu olan mantarlar, ...
 
Dursun Gündoğdu
Mini takıntılarım
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Antalya çıkarması
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Helal olsun sana …
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Almanlar tembel mi?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
H.O.P
H.O.P
Ülkemize biçilen rol
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
Nesrin Mater
Nesrin Mater
Karadağ ve tembellik üzerine 10 tavsiye
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Haziran'da Venüs'ün Boğa burcuna geçişiyle birlikte odağınız güçlü bir şekilde maddi kaynaklarınıza, kişisel konforunuza ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva