İmamoğlu'nun tutuklu avukatından açıklama
İmamoğlu'nun tutuklu avukatından açıklama
Muratpaşa’da aşure günü
Muratpaşa’da aşure günü
Profesörün, 'yanlışlıkla yutulanlar' koleksiyonu
Profesörün, 'yanlışlıkla yutulanlar' koleksiyonu
Ümit Özdağ için siyasi yasak talebi
Ümit Özdağ için siyasi yasak talebi
12 Temmuz 2025 Cumartesi - 12:23

Evdeki malzemelerle pratik fincan tatlısı

Pratik lezzetlerden vazgeçemeyenlere, yemeklerin sunumuna önem verenlere müjdemiz var! Evdeki malzemelerle hızlıca yapabileceğiniz fincan tatlısı, Hindistan cevizi ve meyveler ile süslenerek adeta evde bir dekor olarak kullanabileceğiniz güzellikte oluyor. Yemeyip yanında yatasınız geliyor.

Evdeki malzemelerle pratik fincan tatlısı
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Bu pratik tarifte zevkinize göre değişiklikler yapabilirsiniz. Çoğunlukla vanilya aromalı hazırlanan muhallebiyi dilerseniz kakaolu, çilekli veya muzlu yaparak, farklı ve şık bir sunum elde edebilirsiniz. Hatta iki renkli hazırlamak bile müthiş bir hava katacaktır. Çay saatleriniz ve özel davetleriniz için oldukça kolay hazırlanacak bu sütlü tatlıyı mutlaka denemenizi öneriyoruz. Afiyet olsun!

Malzemeler

  • 1 litre süt

  • 2 kahve fincanı un

  • 1 yemek kaşığı margarin

  • 2,5 kahve fincanı toz şeker

  • 1 paket vanilin

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi

Üzeri için

  • 6 adet çilek (arzuya göre muz)

Fincan Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir tencereye süt, un ve şekeri ekleyip çırpma teli yardımıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

  2. Muhallebi koyu kıvam alıp göz göz  fokurdamaya başlayınca margarin ve vanilini ekleyin ve tekrar karıştırın.Pişen muhallebiyi ocaktan alın.

  3. Orta boy kahve fincanına 2 parmak boşluk bırakacak şekilde, kepçe yardımıyla muhallebiyi dökün.

  4. Fincandaki muhallebileri önce oda sıcaklığına getirdikten sonra buzdolabında en az 4 saat soğumaya bırakın.

  5. Soğuyan muhallebileri fincandan yavaşça çıkarın ve Hindistan cevizine bulayın.

  6. Hindistan cevizine bulanan muhallebileri servis tabağına alın ve üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyip servis edin.

Sütlü Tatlı Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

Şerbetli tatlılara göre kolay hazırlanmasıyla gönüllerimizi kazanmış sütlü tatlılar, biraz el becerisi biraz da ipucu istiyor desek yalan olmaz. Onların da bir ağırlığı, bir püfü, bir kararı var. Hoyrat ve ilgisiz bir ele düştüğünde kısa sürede pelteye dönüşüp topaklanabilir bir sütlü tatlı. Dibi tutabilir, sulanabilir, hatta sizi en sevdiğiniz tencereden edebilir. 

 
İmamoğlu'nun tutuklu avukatından açıklama
 
Antalya'da baba ile oğulun öldüğü kaza güvenlik kamerasında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dünyanın en iyi 50 mutfağı belli oldu!
Dünya çapında en çok takipçiye sahip gastronomi platformu olan TasteAtlas, ...
İçi Sulu Sulu: Cipsli Çıtır Tavuk
Dışı çıtır, içi sulu mu sulu yumuşacık tavuk parçalarını sofranıza davet etmeye hazır mısınız?
Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi
Mantar sevenler buraya! Klasik mantar soteye rakip olacak, "bugün ne pişirsem" ...
 
Fransız Klasiği: Ratatuy tarifi
Ratatuy, Fransız mutfağının en renkli ve lezzet dolu sebze yemeklerinden ...
Kurban Bayramı'nda sofraların yıldızı olacak
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan helvalar, hem yapımı kolay hem de ...
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
Sulu kavurmasından güveçte kaşarlı kavurmaya, çoban kavurmadan düdüklüde ...
 
Mayonez Çok Yakışır: Tatlı Patates Kızartması tarifi
Tatlı patatesin en güzel hallerinden biri ile sizlerleyiz. Kızartma yapmayı ...
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi
Bildiğimiz kabak dolması hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.
Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem
Karnabahar, farklı şekillerde pişirilip tüketilebilen besleyici bir sebze ...
 
Dursun Gündoğdu
Sen beni görmedin, ben seni görmedim
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
İnsanlık bu ise istifa etmek istiyorum
Turgut Güngör
Turgut Güngör
Ormanlar yaşamdır
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva