Antalya'da ot ve çalılık yangınını itfaiye söndürdü
Antalya'da ot ve çalılık yangınını itfaiye söndürdü
Hande Erçel sessizliğini bozdu
Hande Erçel sessizliğini bozdu
Antalya'da birlikte yaşadığı kadını bıçakladı
Antalya'da birlikte yaşadığı kadını bıçakladı
Muratpaşa'da mavi bayrak geleneği sürüyor
Muratpaşa'da mavi bayrak geleneği sürüyor
1 Temmuz 2025 Salı - 14:03

İçi Sulu Sulu: Cipsli Çıtır Tavuk

Dışı çıtır, içi sulu mu sulu yumuşacık tavuk parçalarını sofranıza davet etmeye hazır mısınız?

İçi Sulu Sulu: Cipsli Çıtır Tavuk
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Cipsli çıtır tavuk nefis kaplamasıyla ve kolay yapımıyla favoriniz olmaya geldi.

Üstelik bu cipsli çıtır tavuk kızartılmadan yaptığınız için hiç de yağ çekmiyor. Fırında pişen bu çıtır tavukların kaplamasında ise hem mısır hem patates cipsi var.

Pratik ve lezzetli bir tarif sizi bekliyor.

Malzemeler

Cipsli çıtır tavuğun marinasyonu için:

  • 3 adet tavuk göğsü

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • 1 adet yumurta

  • 1 tutam tuz

  • 1 tutam kırmızı toz biber

  • 1 tutam kekik

  • 1 tutam toz şeker

  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1,5 yemek kaşığı un

  • 1 su bardağı maden suyu

Cipsli çıtır tavukların kaplaması için:

  • 100 gram patates cipsi

  • 100 gram mısır cipsi

Cipsli çıtır tavuğu pişirmek için:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı

Cipsli Çıtır Tavuk Tarifinin Püf Noktası

Cipsleri tamamen toz haline getirmek yerine hafif iri parçalar bırakabilirsiniz. Bu, tavuklara ekstra çıtırlık kazandırır.

Cipsli Çıtır Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Cipsili çıtır tavuk için önce ilk olarak tavuk göğüslerinin bonfilelerini ayırıp kalan kısımlarını da benzer boyutlarda kesin.

  2. Geniş bir kasede yoğurt, yumurta, tuz, un, zeytinyağı, baharatlar ve maden suyunu karıştırıp marinasyon harcını hazırlayın.

  3. Tavukları marinasyonun içine koyup karıştırın. Tavukların üzerine tabakla bastırıp kaseyi streçledikten sonra buzdolabında en az 1 en fazla 8 saat dinlendirin.

  4. Kaplama harcı için cipsleri karışık olarak mutfak robotundan geçirip toz haline getirin. Tavukların üstündeki fazla sosu sıyırıp cipse bulayın ve ardından yağlı kağıt serilmiş ve üzeri hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Tavukların da üzerine bir az yağ gezdirin ve önceden ısıtılmış 200 derecelik sıcak fırında renkleri kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika pişirin.

  5. Cipsli çıtır tavuk parçalarını sıcak olarak dilediğiniz soslarla ya da burger ekmeği içinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Cipsli Çıtır Tavuk Tarifinin Servis Önerisi

Yanında ketçap, barbekü sos, ballı hardal veya acı sos gibi sevdiğiniz dip soslarla sunabilirsiniz.

 
Antalya'da birlikte yaşadığı kadını bıçakladı
 
Isparta'da orman yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi
Mantar sevenler buraya! Klasik mantar soteye rakip olacak, "bugün ne pişirsem" ...
Fransız Klasiği: Ratatuy tarifi
Ratatuy, Fransız mutfağının en renkli ve lezzet dolu sebze yemeklerinden ...
Kurban Bayramı'nda sofraların yıldızı olacak
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan helvalar, hem yapımı kolay hem de ...
 
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
Sulu kavurmasından güveçte kaşarlı kavurmaya, çoban kavurmadan düdüklüde ...
Mayonez Çok Yakışır: Tatlı Patates Kızartması tarifi
Tatlı patatesin en güzel hallerinden biri ile sizlerleyiz. Kızartma yapmayı ...
Dolmaların Efendisi: Şıhıl Mahşi tarifi
Bildiğimiz kabak dolması hiç bu kadar farklı, hiç bu kadar lezzetli olmamıştı.
 
Karnabaharı yemeyenlere bile sevdirecek yöntem
Karnabahar, farklı şekillerde pişirilip tüketilebilen besleyici bir sebze ...
Pilavı bir de böyle deneyin! Tadına bakan hayran kalıyor
Gün içerisinde koşuşturma sırasında çoğumuzun yemeğe düşünmeye vakti kalmıyor. ...
Ünlü şef mutfağında hangi Antalya ürünlerini kullanıyor
4. FoodFest Antalya Uluslararası Gastronomi Festivali’nin ikinci gününde ...
 
Dursun Gündoğdu
Gazeteciliğin geldiği nokta...
YAZARLAR
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP'nin baş ağrısı
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Benim kızım da ölümden döndü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Yapay Zeka bizi nasıl görüyor ?
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Hoca kızdı ve bakın ne oldu?
İsa Altun
İsa Altun
BİZLERİ NASIL SOYUYORLAR
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya'da kaldırımda yürümek eziyet
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Temmuz ayında Venüs'ün İkizler burcuna geçişiyle birlikte, zihinsel canlılık kazanıyor, çevrenizdeki insanlarla iletişim ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva