Canan Karatay'ın acı günü
Canan Karatay'ın acı günü
Hülya Avşar sessizliğini bozdu!
Hülya Avşar sessizliğini bozdu!
Antalya'da şiddete karşı ses, Al Yazma’da yükseldi
Antalya'da şiddete karşı ses, Al Yazma’da yükseldi
Netflix, Münevver Karabulut cinayetini belgeselleştirdi
Netflix, Münevver Karabulut cinayetini belgeselleştirdi
25 Kasım 2025 Salı - 15:24

Doyurucu ve Görkemli: Piliç Topkapı Tarifi

Piliç topkapı, tavuk etinin özenle marine edilip, sebzeler ve baharatlarla birlikte fırında pişirilerek servis edildiği bir tavuk yemeğidir. Osmanlı mutfağına ait olan ve adını Topkapı Sarayı’ndan alan bu tarif, pilav ve salata gibi yan lezzetlerle sunulur.

Doyurucu ve Görkemli: Piliç Topkapı Tarifi
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

En güzel ziyafet sofralarının baş tacı olacak kadar iddialı tadı damağınızda kalacak kadar lezzetli harika bir ana yemek geliyor da diyebiliriz aslında. İsmiyle Topkapı sarayının mutfağından size özel hazırlanmış çağrışımı yapan, yumuşacık, sulu sulu pişmiş bir tavuğa sarılmış harikulade bir iç pilavdan oluşan bu enfes lezzeti denemediyseniz, akşama ne yapacağınız belli oldu. En ağır misafirleri dahi memnun edecek kendine hayran bırakacak bir nefislik.

Yapılışı biraz meşakkatli ama böyle bir güzelliğe ulaşmak hiçbir zaman çok da kolay olmamalı. En özel günlerinizde, bayram sofralarından davet yemeklerine kadar şık sofralarda aranan bir yemek olmak piliç Topkapı için vazgeçilmez bir durum.

Elinize kolunuza sağlık. Afiyet, bal, şeker olsun.

Malzemeler

Piliç Topkapı'nın dışı için:

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça

  • 0.5 çay bardağı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Piliç Topkapı'nın iç pilavı için:

  • 1 su bardağı pirinç (suda beklemiş, süzülmüş)

  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 çay kaşığı yenibahar

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Piliç Topkapı'nın sosu için:

  • 1 çay bardağı su

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı

  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası

Piliç Topkapı Tarifinin Püf Noktası

Tavuk butlarını kasabınızdan rica ederek kemiklerinden ayırtın ve biraz dövdürün. Çıkan tavuk kemiklerini de kaynatarak tavuk suyu yapabilirsiniz.

Piliç Topkapı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Piliç topkapı için geniş bir kabın içine zeytinyağını ve baharatları koyup güzelce karıştırın ve açılmış tavuk butlarını bu karışıma güzelce buladıktan sonra üstlerini streç filmle örterek yaklaşık 30 dakika marina olmaları için bekletin.

  2. Yapışmaz tabanlı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın, kuş üzümlerini ekleyin ve dolmalık fıstıkları renkleri dönene dek kavurun.

  3. Ardından küp küp doğradığınız kuru soğanı da ilave edin ve soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp bol suyla yıkayın ve soğanların üstüne ekleyip 2 dakika kadar kavurun.

  4. Baharatları da ilave ettikten sonra 1 bardak sıcak suyu ekleyin.

  5. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısıp, iç pilav suyunu çekene dek yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.

  6. Tavuk butlarından birisini alın derisi altta kalacak şekilde yayın, üstüne hazırladığınız iç pilavdan koyun. Sarma gibi sardıktan sonra açılmaması için kenarlarından kürdan yardımı ile birleştirerek kapatın.

  7. Bir kasede sosu için gerekli olan; su, zeytinyağı ve salçayı karıştırdıktan sonra, fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üstüne gezdirin.

  8. Diğer tavukları da bu şekilde hazırlayarak bir fırın kabına yerleştirin. Piliç Topkapı hazır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!

 
Antalya'da şiddete karşı ses, Al Yazma’da yükseldi
 
Otomobil, elektrik direğine çarptı; Miraç hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bu yiyecekleri sakın Airfryer'da pişirmeyin
Eve yorgun döndüğümüz günlerde yemek pişirmek, oldukça zor bir hal alabilir. ...
Ekmeği kızartmadan önce dondurun
Pirinç, ekmek ve diğer nişastalı yiyeceklerden kaloriyi azaltmak için ...
Ünlü şeflerin favori sosları
Salata, makarna, deniz ürünleri veya sandviç… Doğru sos, yemeği başyapıt ...
 
Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi
Trakya topraklarının sadece böreği meşhur değil.. Bu tarifimiz nice güzellikleriyle ...
Evdeki malzemelerle pratik fincan tatlısı
Pratik lezzetlerden vazgeçemeyenlere, yemeklerin sunumuna önem verenlere ...
Dünyanın en iyi 50 mutfağı belli oldu!
Dünya çapında en çok takipçiye sahip gastronomi platformu olan TasteAtlas, ...
 
İçi Sulu Sulu: Cipsli Çıtır Tavuk
Dışı çıtır, içi sulu mu sulu yumuşacık tavuk parçalarını sofranıza davet etmeye hazır mısınız?
Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi
Mantar sevenler buraya! Klasik mantar soteye rakip olacak, "bugün ne pişirsem" ...
Fransız Klasiği: Ratatuy tarifi
Ratatuy, Fransız mutfağının en renkli ve lezzet dolu sebze yemeklerinden ...
 
Dursun Gündoğdu
Başlarına neler geldi?
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Bir kap mama, bir vicdan direnişi
Turgut Güngör
Turgut Güngör
10 milyar dolarlık operasyon
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya sahnesinde kadınların gücü
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Kasım ayı sizin için ufkunuzu genişleten cesur bir adımla başlıyor, ancak bu adımın maddi ve manevi bedellerini yeniden ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva