Meteoroloji'den il il uyarı
Meteoroloji'den il il uyarı
Ebru Gündeş boşandı
Ebru Gündeş boşandı
Antalya Phaselis Festivali'nde Deliorman konseri
Antalya Phaselis Festivali'nde Deliorman konseri
Antalya'da hırsızlık hükümlüsü yakalandı
Antalya'da hırsızlık hükümlüsü yakalandı
27 Eylül 2025 Cumartesi - 09:50

Ünlü şeflerin favori sosları

Salata, makarna, deniz ürünleri veya sandviç… Doğru sos, yemeği başyapıt yapıyor. İtalyan’dan Akdeniz’e, en ünlü şeflerin favori sosları sofralarda buluşuyor.

Ünlü şeflerin favori sosları
Facebook'ta Paylaş Twitte'da Paylaş Google+'da Paylaş Haberi Yazdır Arkadaşına Gönder Metni küçült Metni büyüt

Dünya mutfaklarının vazgeçilmezleri arasında yer alan soslar, sadece lezzet katmakla kalmıyor, yemekleri adeta bir şölene dönüştürüyor. Dünyanın en ünlü şefleri, hem klasik hem modern tariflerinde bu sosları birer sihirli dokunuş olarak kullanıyor.

Pesto, taze fesleğen, sarımsak, parmesan peyniri, çam fıstığı ve kaliteli zeytinyağıyla hazırlanıyor. İtalyan mutfağının yıldızı bu sos, makarnadan sandviçe, dip soslardan mezelere kadar geniş bir kullanım alanına sahip. Aromasıyla sofralara tazelik ve canlılık katıyor.

Şeflerin favori sosları - Resim: 2

Domates-Biber Sos, temel malzeme olarak hem tatlı hem acı karakteriyle yemeklere derinlik katıyor. Akdeniz mutfağında neredeyse her tarifin başlangıcı olan bu sos, birçok ünlü sosun temelini oluşturuyor.

Şeflerin favori sosları - Resim: 3

Mayonez, Fransız mutfağının keşfi olarak taze yumurta ve bitkisel yağın uyumuyla hazırlanıyor. Salatalarda, kızartmalarda ve sandviçlerde vazgeçilmez olan bu sos, şeflerin tariflerinde de sürekli başrolde. Hem lezzet hem de kıvamıyla yemeklere karakter kazandırıyor.

Şeflerin favori sosları - Resim: 4

Vinaigrette, basit ama etkili bir salata sosu. Dijon hardalı, arpacık soğan, sirke ve taze baharatlarla hazırlanan bu sos, yeşil salataları ve hafif sebze yemeklerini bambaşka bir lezzete taşıyor. Şefler, oran ve malzeme tazeliğine özellikle dikkat ediyor.

Şeflerin favori sosları - Resim: 5

Aioli, zeytinyağı, sarımsak ve yumurta ile hazırlanan Akdeniz sosu, deniz ürünleriyle mükemmel bir uyum sağlıyor. İspanya ve Güney Fransa’da sofraların yıldızı olan aioli, basit malzemelerle güçlü tat yaratmanın en iyi örneklerinden biri.

Soslar sadece lezzet değil, yemeklerin ruhunu ve karakterini de şekillendiriyor. Şeflerin sırlarıyla sofralarınızda küçük bir gastronomi şöleni yaratabilirsiniz.

(Odatv.com)

 
Güzide Duran isyan etti: Onlar benim de çocuklarım!
 
Telif hakkı nasıl alınır? Sanatçılar ve yazarlar için rehber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi
Trakya topraklarının sadece böreği meşhur değil.. Bu tarifimiz nice güzellikleriyle ...
Evdeki malzemelerle pratik fincan tatlısı
Pratik lezzetlerden vazgeçemeyenlere, yemeklerin sunumuna önem verenlere ...
Dünyanın en iyi 50 mutfağı belli oldu!
Dünya çapında en çok takipçiye sahip gastronomi platformu olan TasteAtlas, ...
 
İçi Sulu Sulu: Cipsli Çıtır Tavuk
Dışı çıtır, içi sulu mu sulu yumuşacık tavuk parçalarını sofranıza davet etmeye hazır mısınız?
Ekmek Banmalık: Güveçte Mantar Sote tarifi
Mantar sevenler buraya! Klasik mantar soteye rakip olacak, "bugün ne pişirsem" ...
Fransız Klasiği: Ratatuy tarifi
Ratatuy, Fransız mutfağının en renkli ve lezzet dolu sebze yemeklerinden ...
 
Kurban Bayramı'nda sofraların yıldızı olacak
Bayram sofralarının vazgeçilmezi olan helvalar, hem yapımı kolay hem de ...
Sofralarda Bayram Havası: Sac Kavurma Tarifi
Sulu kavurmasından güveçte kaşarlı kavurmaya, çoban kavurmadan düdüklüde ...
Mayonez Çok Yakışır: Tatlı Patates Kızartması tarifi
Tatlı patatesin en güzel hallerinden biri ile sizlerleyiz. Kızartma yapmayı ...
 
Dursun Gündoğdu
Antalya'da vurgun yiyen iş insanlarının tam listesi
YAZARLAR
Serpil Nur Abiral
Serpil Nur Abiral
Kim bu zibidiler?..
Turgut Güngör
Turgut Güngör
CHP nefes aldı
Halit Çelikbudak
Halit Çelikbudak
Oktoberfest başladı...
Sude Karataş Geyikci
Sude Karataş Geyikci
Antalya Kepez’de bitmeyen elektrik çilesi
İsa Altun
İsa Altun
Tatile çıkarken...
Mesut Gürkan
Mesut Gürkan
Yeni Başhekim hızlı başladı
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Prof. Dr. Yakup Alıcıgüzel
Türkiye’nin problemi yok, problemi bireysellik..  
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA GÜN HABER
ASTROLOJİ
Koç
 
21 Mart - 20 Nisan
Eylül'de Satürn'ün geri hareketle Balık burcuna dönmesi bu hafta sizi görünür olmayan yüklerle daha fazla yüzleştirebilir; ...
 
Ana Sayfa Türkiye Antalya BURDUR ISPARTA Siyaset Turizm Resmi REKLAMLAR KAMPÜS Spor GÜN'ün ürünü
KünyeHakkımızda KünyeKünye İleti�YimIletisim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva